onsdag 23 mars 2016

Ibland är det så tydligt

Ibland är Ludvig så tydlig vad han vill och ju mer vi kollar på honom så kan vi se tydligt vad han vill och inte vill.
I söndags var mamma och pappa ute med Ludvig och så skulle de gå inom ica för att handla ett bröd som vi skulle ha till lunch. När jag går till ica med Ludvig är det oftast för att äta glass. Jag tränar honom i att äta hemifrån igen vilket går sådär. Här hemma i byn funkar det men inte så bra på andra ställen. Men i varje fall, att gå till affären här innebär glass :-).
Så när mamma och pappa gick in i affären så sträckte Ludvig ut sin arm och gjorde ljud ifrån sig. Han var glad medan de gick och plockade ihop sakerna men när de kom ut...då visade han sitt missnöje med hjälp av andra ljud och en utsträckt arm. Så det blev till att snabbt springa in och köpa en glass även om det var precis innan lunch. Och han åt den även med mormor och morfar.

När det sen var kvällsmat hade jag gjort kyckling och potatis och han tog en tugga som han åt, inte med den största entusiasmen men det gick ner. När han fick nästa gaffel tog han en paus och försökte så mycket att säga något så jag förstod att det inte var favoriten. Jag bekräftade honom och sa att jag förstod att det inte var något han tyckte var så gott men frågade om han kunde tänka sig att äta det ändå och att jag lovade att inte servera det fler gånger. Han hummade några gånger men åt sen några tuggor till av maten men sen fick vi fylla på med annat. När det sen var dags för dricka höll vi muggen till munnen och han luktade, sen föste han bort den men höll lite på den och så försökte han säga något. På helgen får han alltid sockerdricka till maten och till sitt godis. Så jag frågade honom om det var vattnet han inte ville ha utan om han ville ha sockerdricka istället, så vi hjälptes åt att sätta ner muggen och byta dricka. När sockerdrickan kom var det inget ljud längre utan han drack och var nöjd. 

Så här kan det vara i perioder, det går att läsa av honom men sen i perioder funkar det inte alls. Vet inte om det är detta som kallas selektivt :-)