torsdag 4 februari 2016

Fortfarande hemma från skolan

Förra torsdagen blev ju Ludvig dålig och sen på måndagen åkte vi in med honom. Han har genomgått fem behandlingar för sin mage men trots det så har tvången varit stora. Vid varje besök på dagvården så har läkaren kollat öron och hals och då har halsen varit röd men inget annat så de har tagit det som en förkylning.
Igår bad vi dem ta ett halsprov för nu är det nästan två veckor med en röd hals och slemmigt saliv. Provet visade ytterst lite och läkaren sa att egentligen behövs ingen behandling men om vi ville ha så fick vi det. Eftersom vi vet att Ludvigs tvång ökar vid streptokocker så valde vi behandling. Han har ju haft en del streptokocker som inte visat sig förrän vid odlingen så då tyckte vi att det var lika bra.
Så nu kommer han att vara hemma resten av veckan.

I måndags började Nora klaga på hals och öron men hon gick till skolan. Igår såg vi på henne att hon inte var helt kry så hon fick stanna hemma. Hon har fått en rejäl förkylning vilket inte är vanligt hos henne. Hon är sällan förkyld för det sätter sig oftast på hennes öron. Hon tycker verkligen synd om sig själv, att vara förkyld var inget hon gillade men...jag säger som alltid...det kunde varit värre för det kunde varit magsjuka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar