onsdag 21 augusti 2013

Åter till vardagen

Då var vardagen igång igen. I måndags var det upprop för Ludvig som började tredje klass och sen var det en stor dag för lillasyster som började förskoleklassen. Kristian åkte med Ludvig till hans skola och var med på uppropet och Ludvig verkade riktigt nöjd att få träffa sina fröknar och nya o gamla klasskompisar.

 
Jag gick med Nora till hennes upprop och trots att jag bara borde känna glädje denna stora dag så var det en liten tagg som stack i hjärtat. Minnen och tankar tre år tillbaka smög sig på, dagen då Ludvig började på samma skola och som framkallade sådan ångest hos honom. Jag borde bara känna glädje över att han kommit till en sådan bra skola och klass som han har gjort nu men sorgen över sjukdomen som satt så stora spår i honom tar tyvärr över ibland och helst när vissa saker återupplevs.

 
Nora trivs som fisken i vattnet och pratar om att de inte får några läxor ännu. Idag var vi och köpte gympakläder och skor till henne för på måndag börjar gympan på skolan och veckan därpå ska hon börja på en fritidsaktivitet som heter Cirkus.
Ludvig åkte iväg med taxin igår och när jag sen hämtade honom på skolan vid elva så berättade personalen att han kommit av taxin med ett leende, han hade visat tydligt när de var ute att han ville gunga och så hade han arbetat lite. Idag blev det full skoldag för honom (till 13,15) och taxin både lämnade o hämtade honom och dagen hade gått lika bra idag och han hade varit på toaletten vilket han inte gjorde förra terminen utan höll sig tills han kom hem efter 13,30.
Hemma har han de tre senaste dagarna ätit lite mat igen, vilket han slutade med igen efter lasagne perioden :-). De senaste dagarna har han ätit lite av det vi själv har ätit till mat.

Nu laddar vi för hösten, hoppas på en lugn o frisk höst och om ca en vecka åker vi iväg på Ludvigs Min Stora Dag resa.
 

1 kommentar:

  1. Vad bra att Ludvig trivs bättre nu i skolan och va spännande och kul för Nora att för börja i skolan. Få se om ett par år om hon tycker likadant då.
    Va ska ni få göra på Ludvigs Min stora dag resa??

    SvaraRadera