tisdag 13 augusti 2013

Bästa födelsedagspresenten

I lördags var det min tur att fylla år och eftersom det var en nolledag så kändes det tvunget att fira den. Annars har jag slutat att fylla år sen Ludvig föddes eftersom det är så nära inpå.

Jag orkade inte med någon stor fest utan vi firade med de nära o kära och bjöd på helgrillat lamm, bulgursallad, melon o fetaost sallad och lite annat smått o gott :-)
Till kaffet hade jag gjort Budapestrullar med färska blåbär vilket blir riktigt gott.

Ludvig har ju sina rutiner och för att inte ställa till det alltför mycket för honom fick han sitta på sin vanliga plats i köket och äta sin kvällsmat. Alla hans måltider ser likadana ut, han ska ha sina tabletter, äta eller smaka på en köttbulle, äta sin sandwichglass, ta sin romerska båg och sen lite vatten och sen går han på toaletten och därefter om det är kvällsmat så går han upp på ovanvåningen och är på sitt rum eller i soffan där. Likadant gjorde han i lördags, så han fick sin kvällmat, bytte ut köttbullen mot lite lamm ;-) och sen tog vi upp honom.
När vi sen skulle dricka kaffe så frågade vi om han ville komma ner och äta tårta, han visade klart o tydligt att han ville av soffan och följa med så han kom ner och satte sig på sin plats o gissa vad, han åt av den. Inget att han skulle ha sin mat eller nått annat innan utan tog bara tårtan, åt tre tuggor av den. Sa det till honom sen, han gav mig den bästa födelsedagspresenten, att han bröt sitt mönster och kom ner och åt tårta.
Dagen efter åt han en bit då också, så jag tror tårtan fick mer än godkänt :-)

2 kommentarer:

  1. Underbart med överraskningar av den sorten!

    Grattis på födelsedagen!

    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  2. Ja det var en present som heter duga. GRATTIS på dig i efterskott.

    SvaraRadera