tisdag 22 juli 2014

En bild säger mer än tusen ord

Idag gjorde vi en repris från förra årets höjdarutflykt, vi åkte till Tosselilla sommarland med Kristians kusiner med familjer. Mina föräldrar var även de med för att hjälpa oss med Ludvig.
Även detta år var det strålande sol och otroligt varmt och jag beundrar Ludvig för hans tålmodighet denna dag.
Vi startade i badlandet och Ludvig var lite tveksam från början till att byta om men väl nere i vattnet så såg vi hur han njöt. De har en vattenrutschkana där de åker i badringar, en ganska hög kana och med två personer i däcket medför ännu högre fart. Ludvig skrattade så han nästan kiknade förra året så det var självklart att han skulle få åka även i år. Backen upp är lång och brant så Kristian tog Ludvig i rullstolen upp och morfar tog badringen. De hjälptes åt att få ner Kristian och Ludvig i ringen och sen blev det till att åka :-). I vattnet när de kom ner stod Kristians kusinbarn och tog emot dem och stoppade upp farten så inte de åkte ner under vattnet medan morfar tog sig förbi hela kön för att komma ner med rullstolen.
Att se Ludvigs leende, det gör det helt klart värt besväret att ta sig upp för att åka. Han njuter fullt ut i vattnet.
Efter bad leken blev det en runda vid karuseller och sen ner till djur och en hinderbana och sen avslutade vi vid badlandet igen. När Ludvig kände sina badbyxor ville han av rullstolen direkt och de leende som kom när han var i vattnet är obetalbara.
Nora har även hon haft en kanondag, hon är van vid att hon är enda barnet (förutom Ludvig då) men idag var det ytterligare fem barn till och hon hade någon att sysselsätta sig med hela dagen.
Jag kan berätta att det var två trötta barn i bilen hem men med jämna mellanrum kom det skratt från Ludvig, han tänkte nog tillbaka till vattenrutschkanan som han fick åka ett par gånger.
Karusellerna var inte mycket för Ludvig, han åkte en men eftersom vi inte fick något gensvar genom något leende så blev det inte mer av det för hans del. Nora däremot åkte massor tillsammans med de andra barnen.

Nu lever vi på denna utflykten och ser framemot nästa år och hoppas vi kan göra den igen med samma trevliga sällskap.

Bjuder på några bilder från dagen.

 
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Fina barnen är! Skönt för er alla med bad och sol med fina vänner! Eva

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter. Vilken gjädje också för er, när ni ser att Ludvig har kul. Många sådana stunder önskar jag er.
    Solveig

    SvaraRadera
  3. Jag kan höra hans skratt. Ha en fortsatt skön sommar.
    Kram grodan Malin

    SvaraRadera