tisdag 14 oktober 2014

Sjukstuga

I fredags hade Nora kalas med två av sina klasskompisar. De hade Halloweendiscokalas i skolans matsal och nästan hela klassen kom. Barnen hade riktigt kul och senare på kvällen så kom det ett SMS från en av mammorna, hennes dotter hade sagt att det var det bästa partyt någonsin. Det känns som ett bra betyg :-)

I lördags började Noras näsa rinna och hon började hosta, i söndags kom febern på henne. Igår började Ludvig nysa och hade gjort det en del i skolan. På kvällen kom det rejält med snor och i natt vaknade även han med feber. Jag hoppas bara så att han slipper hostan, tror inte hans lilla kropp orkar ta i med sådan hosta som Nora har.

Natten till fredagen fick Ludvig undertemp, den var nere på 35,5, det kändes som om det ångande kall luft från hans huvud så jag packade in honom när han la sig, en filt och täcke. Den gick upp igen inom ett par timmar men jag var beredd att behöva ringa barnkliniken. Skönt att slippa det faktiskt.
Jag pratade med endokrinsköterskan igår om det och hon sa att hon inte tror att det har med cortison eller hans mediciner att göra. De har sett detta hos andra barn med hjärnskador, det är i hjärnan som värmeregleringen sker, i ett centra i hjärnan. Så nu har de kontaktat neurologens sekreterare för att höra vad han tror.
Då börjar mina hjärnspöken göra sig påminda. Vi ser en förändring hos Ludvig, något är på gång men vi vet inte riktigt vad. Han är betydligt sämre i sina ben, han har svårare att röra sig men hans goda humör och vilja finns kvar. Är det då så att sjukdomen har tagit ytterligare ett skutt och fördärvat något där värmeregleringen sker?

Jaja det är bara att ta en dag i taget och vara glad så länge det inte händer allt för ofta att han inte kan få ha normal kroppstemperatur. Detta har bara hänt ett par gånger och senast var för riktigt länge sen. Nu är det istället förhöjd temp men det har ju sin förklaring i förkylningen. Nu ska vi bara ha koll så att förkylningen inte sätter sig på hans lungor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar