måndag 20 oktober 2014

Samspel

Igår var det en riktigt tråkig o regnig dag, hösten har verkligen kommit med besked, inte med kalla temperaturer men i form av regn och mörker.

Nora gjorde lite läxa eftersom hon var hemma förra veckan när hon var sjuk och sen körde vi iväg och fixade lite ärende. Nora hittade ingen att leka med och rätt som det var satte hon sig mitt emot Ludvig på golvet här hemma. Hon tog en boll och jag frågade om hon inte kunde försöka kasta bollen till Ludvig och det gjorde hon. Den hamnade i hans knä men hon förde bollen till hans hand och han tog den och kastade den tillbaka till henne. Efter ett par gånger när hon lagt bollen vid hans hand så reagerade han själv när bollen kom i hans knä och då tog han den själv och kastade tillbaka den. Det var en så häftig känsla som befann sig i kroppen, att se ett samspel mellan syskonen. Det är inte ofta det händer, Nora är inte så ofta intresserad av att leka med sin storebror men kanske hon insåg igår hur glad han blev.
Därefter så satt Ludvig på sin stora saccosäck och hade bolltäcket över sig. Då kröp Nora in under täcket tillsammans med honom och busade o hade sig där. Det leende och de skratt som kom från Ludvig var helt ärliga och härliga och det verkade som att även Nora njöt av denna stund tillsammans med sin bror.
Jag önskar mig fler sådana stunder, stunder av eget initiativ till lek med sin bror och inte enbart för att vi frågar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar