fredag 8 januari 2016

Sömnlös natt

I natt hörde jag Ludvig strax efter ett och jag gick in till honom för jag tänkte att han kanske behövde gå på toaletten eller nått. Men se det ville han inte. Efter en stund hörde jag honom igen, han skrattade helt hysteriskt vilket jag kopplar till att han har ont någonstans eller det är ångest av något slag. Jag satt hos honom, klappade honom på huvudet och ryggen och det accepterade han. När jag tyckte att det verkade som han började komma till ro igen så gick jag och la mig. Det dröjde inte länge förrän han var igång igen så vid fyra fick han en alvedon om han kanske hade ont någonstans. Det blev ingen mer sömn för Ludvig och han har ändå hållit sig vaken hela dagen och sitter nu i soffan med lite fredagsgodis.

Jag undrar så vad som är på gång hos honom, om det är kylan som ställer till det för honom, om han ska bli sjuk eller om han själv känner att det är någon funktion som håller på att försvinna. Hans tvång har ökat igen senaste dagarna och han är så frustrerad och drar så mycket i sina händer så han blir helt andfådd. Igår när han gick i sin gåstol fick han sån fart att han gick in i alla skåp o dörrar här hemma, kändes så frustrerad och bara ville iväg. 

För att få dagarna att gå här hemma och för att ändra Ludvigs olika positioner så försöker vi åka ut en sväng, det har mest blivit varuhus eftersom det har varit så blåsigt här nere i Skåne. Men Ludvig är nöjd, vi har hunnit med många fikor detta jullov :-)

Nu är det bara en helg kvar och sen är det åter till vardagen för barnen. Men Ludvig börjar med en mjukstart, en dag i skolan och sen två hemma. På tisdag ska vi träffa neurologen och på onsdag kommer sjukgymnast, arbetsterapeut och hjälpmedelskonsulent hem här för vi ska se hur vi ska kunna hjälpa Ludvig att ändra sovställning. 

Önskar er en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar