torsdag 28 januari 2016

Överklagan

Vi gjorde en överklagan på både vårdbidrag och på assistansersättningen innan jul och fick då en bekräftelse på att vi skulle få svar inom sex veckor. Igår ringde de från Försäkringskassans avdelning för omprövning och jag pratade med en handläggare som var en motsats till den förre handläggaren. Hon undrade hur ofta Ludvig var sjuk och hur ofta han gick till läkaren för hon ansåg att det var fel att dessa timmar tagits bort från föregående beslut. Det var på en del punkter som hon tyckte att det var felbedömt och samtalet kändes som en lättnad för oss. Hon visste även om att det ligger en nyansökan hos dem och att vi där skulle specificera närmre med tider men hon tyckte att de intyg de redan hade fått var tydliga och gav en bra bild av de behov Ludvig har. Hon skulle ändra en hel del men hon visste inte riktigt hur mycket men hennes förhoppning var att det skulle vara klart som till idag. Så förhoppningsvis har vi det på papper inom några dagar.
Vi ropar inte hej förrän vi är över bäcken men...efter samtalet igår så släppte en stor klump i magen och känslan av att det finns mänskliga handläggare på försäkringskassan ökade. 

Vi har ett möte i februari som gäller nyansökan så vi får väl se var det hela slutar. Vi inser i varje fall att så som det nya beslutet vi har nu, det som började gälla förste januari är helt ohållbart i längden. Vi har inte timmar så det täcker upp dygnets vakna timmar utan det ligger på föräldraansvar. Frågan är ju hur vi hade löst det om vi båda hade haft "vanliga" jobb utöver assistans eller studierna.


2 kommentarer:

  1. Håller tummar. Tror det kommer gå bra.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter bra! Vi som betalar skatt har inget emot att Fk betalar sådant här! Visst ska Ludvig ha det bra!
    Marie

    SvaraRadera