lördag 9 november 2013

Uppdatering Ludvig

På onsdag ska Ludvig byta gips igen och sen är det bara en vecka kvar med det nya gipset och sen får vi se vad det ger för resultat. Ludvig fixar skolan ändå, personalen märker stor skillnad på honom från vårterminen och nu, han är mer aktiv, arbetar vid sitt arbetsbord, vill vara med lite mer och verkar må bättre. Vi är enormt glada över sondmaten, den har gett oss en helt ny kille.

Idag var vi på Ikea och kollade på ett skrivbord och när vi kom vid kassorna och utanför så var där nybakade kanelbullar som Ludvig luktade. Självklart var vi tvungna att köpa med oss hem för att se om det var något vår prins ville ha. Såklart var det de, han åt en halv efter han ätit sin lunch. Han äter sällan mycket av maten han får, han smakar en tugga eller två men sen är det sin sandwich, lite chokladlinser, mjölkchoklad, mörk mintchoklad och ett knäckebröd. En av våra föreläsare som föreläste om utvecklingsstörning hade en sån bra liknelse på en av sina bilder och det var: Det ska vara gött o leva och det lever vi efter och har gjort länge nu, Ludvig äter det han vill, får smaka allt han vill och resten får han i sondväg.


 

Ludvig visar ganska tydligt vad han vill, han älskar att vara ute och gunga, klättra och åka rutschkana. Imorgon hoppas vi på bättre väder än idag, så vi kan vara ute och njuta av hösten.


Ludvigs assistent kommer troligtvis bara att jobba november ut så nu ska vi börja rekrytera ny/nya och det blir inte det lättaste, Ludvig har svårt att acceptera nya saker.

Skriver det igen, är det något särskilt ni vill att jag skriver om så säg till. Har så svårt nu att veta vad jag ska skriva om. Just nu så flyter det mesta bara på, än så länge mår Ludvig riktigt bra och vi håller våra tummar så hårt vi bara kan att han får fortsätta må så här så vi kan ha en riktigt härlig vinter och jul. Tycker faktiskt att vi är såå värda det efter några fruktansvärda vintrar.

Önskar er en riktigt härlig fortsättning på helgen!

2 kommentarer:

  1. Passa på att njuta av dagen, och av att det fungerar så bra just nu. Ulla

    SvaraRadera
  2. Jag blir så varm i hjärtat när jag får höra att Ludvig trivs och mår bra efter omständigheterna :)
    Hur gick kalaset för Nora?
    Jag vet att denna blogg handlar om Ludvig mest men jag skulle gärna vilja höra mer om Nora också. Hon verkar vara en så go och mysig tjej.

    SvaraRadera