torsdag 14 november 2013

Utvecklingssamtal

Har precis kommit hem från utvecklingssamtal från Ludvigs skola. Detta året kändes det lättare att åka dit för förra året vill vi helst inte minnas alls. De såg stora förändringar i Ludvigs välmående och beteende jämfört med förra året. Nu vill han känna på saker, han sitter vid sitt arbetsbord och arbetar lite, han leker med lera, man får lov att ta på honom utan att han skriker, han går på toaletten, han känner sig för och ja listan kan göras lång. Förra året ville han inte göra något alls, allt som kom i hans väg kastade han iväg.

Anledningen till detta positiva steg har med många olika saker att göra, dels har vi höjt mediciner mot tvång/ångest, han har fått knappen på magen så han får näring i sig och i samma veva sattes han in på mediciner mot neurologisk smärta så...

Det kändes i varje fall skönt åka hem igen efter samtalet. Vi känner likadant, Ludvig är mer harmonisk, verkar mer nöjd och det kan ju även handla om att vi har fått assistanstimmar så att vi har mer tid med Ludvig så det är många faktorer som spelar in. Vi fortsätter kämpa framåt och hoppas att detta välmående håller i sig.

1 kommentar:

  1. Så kul att Ludvig känner sig mer nöjd och harmonisk nu, både hemma och i skolan. Det är som du säger en stor förändring till det bättre.
    Håller tummarna att det fortsätter så.
    Ha en bra helg på er.

    SvaraRadera