tisdag 10 december 2013

Besök hos endokrinologen

Sköterskan pratade med läkaren igår och sen ringde hon tillbaka och sa att de ville se Ludvig tidigare än tänkt så vi fick en halvakut tid till idag. Inte bästa tiden med tanke på att jag hade ett examinerande seminarium men det löste sig ändå, läkarbesöket var viktigt.

Det var inte ordinarie läkare men det var en bra läkare ändå, vi har träffat henne förr och det var henne jag ringde den söndagen, det var hon som hade jouren då så hon vet vem Ludvig är. Hon höll med om att fötterna och vristerna är svullna och det finns lite olika saker det kan bero på. Först så kan man svullna av att sitta för mycket och Ludvig sitter ju en hel del eftersom benen inte orkar så mycket. Sen kan det ha med hjärtat att göra och det kan ha med levern att göra så efter besöket så blev det blodprovstagning men läkaren har inte ringt så det kan inte vara något akut på svaren. Hon lyssnade på hjärtat och kände på levern och det kändes bra då.
När det gäller kissandet så visar odlingen ingenting vilket det borde göra om det var något av de andra sakerna men...så troligtvis är det ett beteende som Ludvig lyckats ta till sig. Vi har ju haft en del olika tvångsbeteende, mindre roliga och väldigt jobbiga så vi var inte så förvånade över detta.
Nu är det mest de svullna fötterna vi ska ta tag i. Imorgon träffar vi ortopeden som ett återbesök efter botoxen och nästa vecka träffar vi läkaren som vi skulle träffat idag.
Jag är verkligen glad över att de tar en extra kontroll på Ludvig, att de är så noggranna nu och inte utesluter något.

På det hela är det väldigt mycket för tillfället men det är bara att beta av en sak i taget, man ska ju ta sig igenom det i vilket fall som helst.

Önskar er en skön vecka!

1 kommentar:

  1. Vad bra att ni blir tagna på allvar, det underlättar en hel del för er så ni slipper bråka om det.
    Önskar er alla en bra fortsatt vecka.

    SvaraRadera