onsdag 25 februari 2015

Immunologen

Igår var vi i Lund och träffade ytterligare en läkare till Ludvig. Eftersom vi tycker att Ludvig har mått så mycket bättre när han har antibiotika behandling och att vi ser hur han "faller" ner i sina tvång, sömnrubbningar och annat under ett par månader innan han sen blir rejält sjuk så blev vi remitterade till denna läkare.
Han frågade om vi fortfarande gick på kontroller efter transplantationen men jag sa att det var nog ett par år sen vi blev släppta därifrån. Han log och sa, ja de senaste kontrollerna jag kan hitta därifrån är från november 2011 och så säger, han tiden går fort när man har roligt :-).
Haha, ja du det kan man väl lugnt säga men hjälp säger jag, är det verkligen så länge sen vi var där och tog proverna och de sista kontrollerna. Tyckte ju att det var häromåret, som sagt, tiden bara springer ifrån mig.

Läkaren var lugn och sa att han tänker inte spekulera i något förrän de har tagit och fått svar på proverna. Det kan mycket väl vara så att Ludvigs immunförsvar är påverkat efter transplantationen och det lär vi märka när provsvaren kommer. Så det blev provtagning vilket inte var det lättaste eftersom det var en del blod han ville ha. Då måste det tas från armen och inte från fingret.
Fyra försök gjorde sköterskorna och de tyckte att de satte nålen rätt men han släppte inte ifrån sig något blod. Detta är inte första gången som det händer men jag tänkte att jag för en gång skull skulle vara tyst. Vi hade några andra remisser med oss från Habiliteringen men när de väl hade satt nålen första gången och de tyckte att den satt som den skulle så sa jag, ta de prover som är viktigast från idag och skulle det vara så att Ludvig inte släpper ifrån sig så mycket blod så tar vi med remisserna från Malmö med hem igen. Då svarar de, nä det ska inte behövas, här ser ut att komma bra med blod. Innan de hade tejpat rätt och fixat o haft sig så hade nålen flyttat sig så det inte kom en droppe. Efter det så var jag tyst även om det var svårt :-)
Det slutade med att de fick tryckt ut knappt ett rör med blod från ett kärl i handen och resten fick de ta genom fingret. Med oss hem har vi en hög med remisser som vi får ta vid ett annat tillfälle.

Nu avvaktar vi och ser, provsvaren kommer troligtvis i nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar