tisdag 3 februari 2015

Vibrationsplatta och dietist

Idag åkte vi till habiliteringen för att träffa sjukgymnasten för att Ludvig skulle få testa att träna på en vibrationsplatta som ska vara bra för benskörhet.
När sådan träning ska till så ska man vara barfota och stå med böjda knä för att få bäst effekt och jag tror att det även är för att inte skada andra områden.
Ludvig fick känna på handtagen och greppade direkt och sen var vi fyra vuxna som hjälptes åt. En som böjde Ludvigs ben, en som höll fötterna på plats för han hade en tendens att glatta omkring och två som höll emot för Ludvig vägde för lite för att hålla maskinen på plats.
När plattan startade kom det ett stort flin från Ludvig och det gick en väldigt kort stund. Vi testade några sekunder några gånger men sen såg det ut som om han tyckte att det var obehagligt.
Vi ska inte ge oss utan han ska få vänja sig vid denna träning så om vi har uppfattat det rätt ska han göra detta en gång i veckan nu. Sjukgymnasten lägger tiden så det blir direkt efter att Ludvig har fått massage så vi ska slippa åka ännu fler gånger i veckan och det tyckte jag var riktigt schysst.

När vi ändå hade förmånen att träffa två sjukgymnaster idag passade vi på att fråga om Ludvigs sittande i rullstolen för vi tycker att det börjar bli sämre. Om det är han som håller på att växa ur den eller om det är något annat. Hans sjukgymnast tycker att han har blivit snedare i höftpartiet och det ser ut som att hans ena ben är längre än det andra. Det finns inte så mycket att göra just nu med det, måste ha koll via röntgen så inte leden hoppar ur och sen är det att variera olika ställningar för honom när han sitter. Se till så att han får ner båda skinkorna så gott det går när han sitter och variera så han sitter, går, står och rör sig så mycket det går. Sen ska vi vända honom i sängen varje fall en gång per natt och det gör vi redan. Det gäller bara att han fallit i djupsömnen för annars går det inte alls, han vägrar att sova på andra sidan.

När vi sen var klara hos sjukgymnasterna så var det direkt upp några våningar för att träffa sjuksköterska och dietist. Vi har fått en ny sjuksköterska som verkar supertrevlig. Ludvig hade krympt några millimeter :-) men det är inte lätt att mäta honom så det litar vi inte på. Sen hade han tappat några hekto också men dietisten var nöjd för han såg så frisk och kry ut och vikten stämde väl med hans längd så vi fortsätter som vi gör nu. Det vi ska öka är vätskemängden för där låg vi lite lågt.
Hon var väldigt nöjd med att Ludvig har börjat äta vanlig mat och bra med frukost. Nu har han ökat sin frukost till två smörgåsar och äter varierad kost. Han vågar smaka på det vi serverar och idag åt han korvstroganoff och ris och till lunch åt han köttfärs och potatislåda. Att han har gått ner lite kan vara att han inte har fått i sig tillräckligt när han har varit sjuk plus att han slutat helt med all sin choklad som han åt tidigare varje dag.
Fick en hög med remisser på prover som ska tas för att se så han har tillräckligt med näring i kroppen, alla vitaminer o spårämnen som behövs. Det räckte att vi tog dessa när vi ändå ska ta andra prover. Misstänker att det kommer att bli några stycken när vi ska till immunologen i slutet av februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar