lördag 28 februari 2015

Äter som aldrig förr

Ludvig har verkligen fått en god aptit och visar tydligt när han vill ha mer mat. Ludvig avslutar alltid sin frukost med en romersk båge och de morgnar han vill ha mer smörgås så släpper han bara chokladbiten och letar på sin tallrik. Tydligare än så kan det väl knappast bli.
Igår hämtar Kristian honom tidigare från skolan för på fredagar är det massage på Hab. Detta innebär att Ludvigs lunch blir lite senare än vanligt, han brukar äta när han kommer hem från skolan vid 13,40. Igår åt vi sen kvällsmaten lite senare för att det inte skulle bli alltför tätt inpå Ludvigs lunch. Vi åt ankbröst, rösti och sås till kvällsmat. Ludvig fick en bit kött, en potatis och lite sås och när han hade ätit upp tänkte vi att han säkert var mätt eftersom det inte var så många timmar sen han hade ätit. Vi gav honom sin glass men han la bara ner den på bordet och drog sin tallrik till sig :-). Det var bara att ge lite mer mat, han åt upp och vi testade med glassen men den la han bara ner. Så en tredje portion mat blev det och sen funkade det med glassen.
Det är så häftigt att se att han visar så tydligt vad han vill. I morse var det samma sak, han fick två smörgåsar till frukost men ville ha en tredje innan han var nöjd.

Våra barn är små finsmakare, även Nora älskade ankbröstet :-). Idag satsar vi på lamm, även detta är något som tillhör favoriterna hos barnen.

Ha en skön helg!

 

1 kommentar:

  1. Måste kännas härligt när han har så god aptit. Det innebär ju att han mår så mycket bättre, mår man dåligt så vill man ju inte äta.
    Ser fram emot våren som sakta smyger sig på.
    Solveig

    SvaraRadera