söndag 11 oktober 2015

Tvång och trötthet

Efter en helt fantastisk sommar så har vi nu kommit in i en period med en väldigt trött Ludvig och med mycket tvång igen.
Nu kommer hösten, luften blir lite kallare och det kan vara så att han har lite mer värk i kroppen än tidigare.
Vi får inte upp honom på morgnarna och det är många dagar han inte kommer iväg till skolan för vi kan verkligen inte tvinga upp honom för då slår spasticiteten till och vi är rädda att skada honom. Så nu har vi varit i kontakt med skolan och Ludvigs lärare har pratat med rektorn så från och med måndag kommer Ludvigs färdtjänst en timme senare och så får vi se om det hjälper.

Idag skulle vi åka in till stan, Nora skulle gå på bio och då tänkte vi passa på att njuta av det fina höstvädret. Det var inga problem att få ner Ludvig till ytterdörren men när han kände sin väska blev han nästintill hysterisk och ville absolut inte gå ut. Här vet vi inte om han kopplar ihop väskan med skolan eller vad det var som utlöste det.
När vi sen kom in till stan var han på bättre humör och vi avslutade besöket med en fika på stans dyraste men godaste café och Ludvig flinade gott och njöt av både chokladboll och en halv kardemummasnäcka.

Det går inte att beskriva känslan av frihet nu när Ludvig är med och fikar på andra ställen än hemma. Det går att njuta mer av fikastunden på stan när Ludvig är med i gemenskapen, att han också får ta del av det goda livet. Känslan av att slippa ta fram slang och extra vatten och ge det i knappen är helt fantastisk. Vi hoppas att detta är kvar för att stanna för en lång tid framöver.
Ludvig har haft lite problem att svälja vissa tabletter och genast kommer oron att det är svalget som är hans nästa problem. Idag tog han tabletten igen så förhoppningsvis var det bara en liten protest och ett litet ticks som gjorde att han inte tog dem men...vi är uppmärksamma och kommer att ta upp det när vi träffar neurologen i veckan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar