tisdag 24 juli 2012

Äntligen sommar

Klockan ringde klockan sex imorse för jag hade lovat Nora och hennes kusin att vi skulle åka till dockan för att vara med på sommarlovsmorgon. Jag fixade frukost och kokte kaffe som vi tog med oss. Vi var på plats strax efter 7,30 och det började inte förrän klockan 9 men när vi kom var alla sittplatser upptagna. Vi ställde oss ganska nära där de hade släppt in till sittplatserna så det tog inte så lång tid innan en av vakterna kom och såg Nora så vi blev insläppta, det fanns en plats där som tjejerna fick, Nora fick sitta i Isas knä. Jag ställde mig längst borta men ändå så att jag hade ett öga på tjejerna och sen hade jag sån tur att jag fick en liten hörna på bänken så jag kunde sätta mig ner. Tjejerna var nöjda och ännu mer nöjda var de när de kom bland de första till att få Ulrik Munters autograf.


Hemma igen så åt vi lite lunch o sen ringde morfar o frågade om Nora ville följa med honom till stranden, behöver jag skriva att jag inte behövde fråga två gånger :-). Han kom o hämtade henne och de körde iväg.
Hemma här försökte vi få Ludvig ur sina tvång, så fort det blir lite strul med hans allmäntillstånd ökar tvången och han kommer inte vidare i något. Idag handlade det om han absolut inte skulle vara ute utan sin huvjacka. Jag tog med honom ut i rullstolen men han var mest missnöjd o ville inte ha sin keps, han drog av sina glasögon, han försökte ta av sina skor osv. När vi kom hem igen så tänkte jag att Ludvig kunde vara i sin gunga i trädgården eller bada i lilla poolen men inget funkade, det enda han försökte få fram var att han skulle ha sin tröja.
Det slutade med att vi fick ta in honom o sen ge mellanmål men även där är han velande och tjafsar mest. Han vill inte äta mer än sötsaker, han velar med dricka, han spottar ut mat osv (har haft det så förr men det är så svårt att veta vad det är han vill och vad han vill äta o dricka)

Efter mellis försökte vi igen att få ut honom utan huvjacka, han dricker inte så mycket att han har råd att svettas så mycket som han hade gjort med jackan på i solen (här har varit riktigt varmt idag)
Han lugnade inte sig förrän Nora hade kommit hem och tagit på badkläder så han fick känna på henne, då fick vi av honom alla kläderna och på med badkläder och sen njöt han i poolen.



Som sagt vi har det lite jobbigt med tvång, trots, mat o sömn för tillfället men eftermiddagen slutade bra och kvällen var lugn. Nu hoppas vi det vänder lite igen och vi kan njuta av att sommaren äntligen har kommit till oss. Vi tog oss till dagvården igår och fick kollat Ludvigs hals o öron men det visade ingenting så vem vet, kanske det bara har varit lite cortisonbrist som orsakat febern. Idag har han varit lite snuvig men inget extremt. Vi får bara vänta o se om det blir något mer.



3 kommentarer:

  1. Förstår att det måste vara jobbigt för er att aldrig kunna koppla av och njuta av sommaren. Ludvig verkar ha det jobbigt med sig själv, man kan ju tänka hur det skulle vara att inte kunna prata och tala om vad som är fel.
    Solveig

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att han till sist kunde lugna ner sig och få en fin stund med Nora.
    Håller tummarna att det blir kortvarigt med hans alla tvång.
    Kom ihåg att gör så gott Du kabn och man kan INTE begära mer...
    Stor styrkekram till dig
    Cathrine

    SvaraRadera
  3. Hur du/ni får ihop livspusslet är mig en gåta.
    Helt fantastiskt.
    Kramar
    Marianne

    SvaraRadera