söndag 22 juli 2012

Det är nått på gång

Igår var Ludvig lite konstig i sitt beteende och han såg trött o sliten ut men det kändes som det blev bättre på eftermiddagen. Han somnade väldigt enkelt igår och tidigt oxå men det gjorde inte så mycket eftersom planen var att vi skulle åka ut till stallet där Nora rider så bägge barnen skulle få rida.

Imorse när jag steg upp då sov Ludvig fortfarande, vilket inte tillhör vanligheten eftersom han brukar vakna mellan fem o sju. När vi väl tog upp honom var han svettig, seg och allt tog sådan tid. Vi tog tempen på honom och den var 39,1 så det var bara att ta fram extra cortison och lite alvedon och sen skicka ett sms att det bara var Nora som kom till stallet idag. Vi som alla hade sett framemot att se om Ludvig gillade hästarna och om han kom ihåg att han har ridit förr. Nu har jag bokat om till nästa helg och då hoppas jag att vi kommer iväg.

Dagen har gått över förväntan ändå, Ludvig har varit ute mycket, han har legat i sin gunga och myst, vi har gått lite med honom i trädgården och febern har hållit sig nere. Det kan vara så att febern håller sig nere eftersom han får ganska mycket cortison när han får feber och sen har vi gett alvedon i förebyggande oxå eftersom vi inte vet om han har ont någonstans. Han blev lite irriterad när jag tog örontempen på honom så frågan är om det är örat han har ont i.
Han har varit lite dryg med maten senaste tiden oxå, han spottar helst ut maten efter att han har tuggat den, vill inte gärna svälja så kanske det får bli ett samtal till dagvården imorgon så de kan titta i hans hals o i öronen.
Ska även ringa vårdcentralen för att de ska kolla Noras öron efter förra öroninflammationen för nu säger hon att det kluckar i örat igen. Mormor&morfar kom och berättade att de hade bokat en resa i september och att Nora ska få följa med dem. De har bokat ett fantastiskt hotell i Turkiet, ett riktigt barnhotell med massa vattenäventyr så Nora kommer att få en underbar vecka och då är det en fördel att inte ha något i öronen innan de flyger för då tror jag inte att hon vill flyga fler gånger.

Tråkigt att sånt här kommer nu när solen äntligen har hittat hit till oss men det är inget vi kan ändra på. Det är skönt bara så länge vi slipper vara inne på sjukhuset och att Ludvig är så pass pigg att han vill vara ute i trädgården i varje fall.
Idag passade jag på att testa o baka en ny sorts bullar i ren tristess, bullar fyllda med vanilj och mjölkchoklad. De blev godkända även av Ludvig :-), så de måste ha varit goda för han är skeptisk annars mot nya saker.

Ha en skön vecka o vi håller tummarna att vi får behålla solen ett litet tag nu!

2 kommentarer:

  1. Vad glad jag blir när jag läser om resan till Turkiet. Vilka underbara morföräldrar.
    Kan tänka mig att prinsessan Rosa kommer att njuta i fulla drag.
    Och till Ludvig, Krya på dig Tygelsjös tuffaste krigare.
    Kram till er alla fyra
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Vad kul att Nora få rå om mormor o morfar helt själv o få all uppmärksamhet, sen att det är utomlands med sol o värme gör ju inte hela saken sämre :)
    Cathrine

    SvaraRadera