måndag 9 juli 2012

Lalandia o Legoland

Igår kom vi hem från vår lilla semester, vi åkte i torsdag till Lalandia o Legoland.
Vet inte hur jag ska kunna beskriva hur bra vi har haft det dessa dagar, helt klart den bästa semestern sen Ludvig blev så sjuk som han är. Ingen av oss ville åka hem efter dessa dagar.


I torsdags lät vi barnen äta lunch innan vi stack för då fick vi lite extra utrymme om Ludvig skulle strula allt för mycket med mat o tabletter när vi kom fram.
Bilresan som tog knappt fyra timmar gick över förväntan, Ludvig älskar att åka bil medan Nora mest var dryg med sitt frågande om när vi var framme :-)


När vi kom till huset på Lalandia tog vi in sakerna i huset och försökte få Ludvig till att äta något och gå på toaletten men det ville han absolut inte, han ville ha på sin keps igen och sen tillbaka i rullstolen. Kristian och morfar tog med sig barnen bort till badlandet och badade medan mormor och jag packade upp lite och sen stack vi iväg o handlade lite som vi skulle ha till kvällsmaten. När vi kom tillbaka till huset fixade vi kvällsmaten så den var klar till de andra kom tillbaka.
Väl tillbaka i huset så fick vi kämpa ett litet tag innan Ludvig gick på toaletten men en bra mycket mindre tid än vi trott från början. Jag tog med honom in till sängarna där han fick känna o lukta på sin kudde, täcke och nallarna och sen gick vi tillbaka till toaletten. Tänkte om han fick känna på de saker som är hans trygghet så...
Därefter satte han sig på sin stol och åt lasagne som mormor hade med sig. Inga problem när vi kom till tabletterna heller, han var så fantastiskt duktig.


På morgonen var det bara en liten protest mot toaletten men den var så liten och inte mer än vad vi kan få här hemma så det var lugnt.
Vi hade alla Ludvigs trygghetssaker med oss, hans matstol, hans eget täcke, kudde, alla nallar o snutte, hans fåtölj som han brukar leka med (en barnfåtölj) och efter frukost satt Ludvig vid sin fåtölj och kände sig hemma. Vi tänkte att om vi gav barnen lunch innan vi gav oss iväg till Legoland så fick vi fler timmar där med tanke på Ludvigs tabletter (misstänkte att han inte tänkte ta något på något annat ställe än huset) så medan jag var hemma i huset o fixade lunch gick alla de andra bort till Lalandia och kollade in saker där, lekte på en lekplats och klappade getterna.
Tyvärr började det regna efter lunch så då packade vi ner saker och gick alla bort till badlandet.
Att se Ludvig i vattnet gjorde oss så varma i hjärtat, han skrattade, plaskade och älskade vattenrutschkanorna. Nora trivdes lika bra där, hon har blivit ett riktigt litet vattendjur :-)
De hade gjort det väldigt tillgängligt för de funktionshindrade, det fanns rullstolar i plast(såg ut som en vanlig stor stol med hjul på) som man tog med sig ut i badlandet och sen kunde vi köra Ludvig mellan de olika aktiviteterna och spara de små trötta, vingliga benen. Detta hittade vi sista dagen men då gjorde det verkligen nytta.


Dagen därpå gjorde vi oss i ordning för att gå till Legoland direkt när de öppnade och när vi gick in genom grinden så kom det en av de anställda fram till oss och frågade om vi hade varit där förr och om vi visste att vi inte behövde stå i kö till karusellerna med Ludvig, det var bara att ställa sig vid utgången vid karusellen så släppte de på oss först, upp till fyra personer fick vara. Oj, vilken service för de funktionshindrade.
På flera av karusellerna så frågade de om vi ville åka ett varv till innan vi hoppade av och de frågade alltid om vi hade det bra och om det var en bra dag. Helt underbart och det underlättade så mycket eftersom Ludvigs ben absolut inte hade orkat stå i de långa köer det var den dagen.
Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var att ta en sista tur på Legoland och innan vi gick ut tog Kristian med Ludvig på toaletten och sa där till honom, kissa nu så ska vi sen sätta oss i bilen o köra hem och vet ni vad...han kissade.


Denna semester har varit helt underbar, barnen har haft det så bra och skrattat så mycket. Glädjen i deras ögon har lyst upp hela semestern. Det är inte bara Nora som har haft det bra, det var flera år sen vi har sett en sån glad liten kille, inte skrattat bara som ett tvång och hysteri utan av glädje. Ju fortare karusellerna gick eller ju mer fart han fick i vattenrutschkanorna desto gladare har han varit. Att bada, att bli viktlös i vatten, att vara i vågorna i bassängen skapade oxå en glädje.


Det går inte att beskriva med ord hur bra det har varit, ni får själv se på bilderna. Tror de talar bra för sig själv. Detta är första semestern där vi alla sa, här skulle vi kunnat stanna ett bra tag till. Kostade massor av pengar men det var värt varenda krona och hade vi haft obegränsat med pengar hade vi bokat en likadan resa igen, så bra var det.
Ludvig har överraskat igen <3<3<3









Jag får inte över några bilder ikväll men lovar att lägga in dem så fort det bara går.

10 kommentarer:

  1. Åh, vad glad jag blir! Jag har gått och känt mig kränkt å Ludvigs vägnar för bemötandet det där andra tivolit - underbart att ni fick rätt behandling på Legoland och Lalandia. Jag gläds med er, och vad härligt att ni vågade resa! Ni är så smarta som tänker på Ludvigs trygghetsgrejor. Ska bli kul att se några bilder när du hinner med det, och att få höra om kommande lyckade resor!

    Många kramar från Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi sa det när vi kom hem, Sverige har faktiskt en hel del att lära utav Danmark i detta läget. Vi blev så bra bemötta både på Lalandia o Legoland och de informerade om vad och hur vi skulle göra, inget att man behövde ta reda på själv utan de kom fram och berättade så fort de såg att vi hade rullstol med oss. Helt grymt.
      Kram

      Radera
  2. Jah har faktiskt undrat en hel del hur ni har haft det och nu får jag läsa hur underbart ni har haft på eran mini semester.
    Helt otroligt vilket fint bemötande ni fick av Lalandia och legoland, tänk om alla ställen kunde vara så. Ni borde skicka dom från tivolit dit så dom får se hur man ska uppträda!
    Hade jag haft en miljon över så skulle Ludvig ha fått stanna där längre, Det värmer även mitt hjärta att få höra hur mysigt din familj har haft det med glada barn.
    Ludvig är nog den mest modigaste lilla kille jag "känner" som försöker att förstå och leva så gott han kan.
    jag har mött många föräldrar genom mitt jobb och jag måste nog säga att jag ALDRIG har stött på en mamma som DU som verkligen brinner för att Ludvig och resten av dina fina familj ska ha det bra. Så STRÄCK på dig och kom ihåg det när det är som mörkast.
    Cathrine

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dina ord värmer och jag ska tänka på det varje gång det känns hopplöst och jobbigt.

      Radera
  3. Åh, gud så härligt att läsa detta! Det var ni så väl värda, att få en riktigt underbar semester. Heja Ludvig! Hoppas nu att sommaren fortsätter i samma anda och att ni får det fortsatt härligt.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ludvig är grym och har gjort flera framsteg sen förra semestern. Nu behöver vi bara lite sol o värme här i skåne för att kunna hitta på mer med Ludvig.
      Kram

      Radera
  4. Så glad man blir av din berättelse! Finns det ingen fond eller dyl. där man kan söka bidrag till att förgylla vardagen för barn som Ludvig?
    Solveig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns säkert fonder o stipendier som man kan söka men jag har inte gett mig tid att börja leta men kanske gör det inför nästa sommar för detta var helt underbart och en riktig upplevelse för hela familjen.

      Radera
  5. Oj vad roligt för hela familjen! Vilken modig och fin liten kille ni har!
    Många hälsningar från Marie i Göteborg

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig bild på Ludvig när han åker vatten rutschkana, man kan verkligen känna hans glädje :)

    SvaraRadera