onsdag 4 juli 2012

Semester&sommarlov

Om ni tycker att det är för tyst här ifrån oss så är det för vi har börjat vår semester och barnen har sommarlov.

I helgen hade vi släktträff med min sida från Danmark. Båda barnen skötte sig exemplariskt och hela festen blev hur lyckad som helst. Vi kunde inte haft bättre väder än vi hade, efter maten kunde vi sitta ute till vid tio på kvällen och det är inte ofta det går.
Den dagen lyckades vi bryta Ludvigs rutiner ett par gånger. Han åt kvällsmat, därefter satt han o lekte lite och sen gick han ut och gungade och när vi kom in drack vi kaffe o åt tårta och därefter gick Ludvig upp. I vanliga fall går han upp och leker på sitt rum direkt efter kvällsmaten, han går absolut inte ut och förr har han protesterat vilt om han har behövt gå ut efter kvällsmaten.

Idag har barnen varit och badat på habiliteringen med Kristian och specialpedagogen. Därefter träffade Ludvig sjukgymnasten och hon var glatt överraskad över framstegen. Tyvärr så lyfter sig tårna fortfarande, inte så mycket som innan men ändå. Vi måste försöka få honom att ha skor på sig inomhus.

Vi tränar fortfarande att bryta mönster och invanda vanor och nu har vi kommit så långt att han kan gå ut utan sin huvjacka, att bara ha en kortärmad skjorta på sig.
Idag fick han även shorts på sig och det utan en protest. Om vi tänker tillbaka till förra sommaren då han inte hade shorts på hela tiden (inte för att det behövdes eftersom det var så kallt men ändå). Så med små, små steg tar vi oss framåt. Några fram och något tillbaka men...vi har ingen brådska.

Tyvärr har vi lite problem med sömnen igen, härom natten vaknade han 2,45 och det hade inte gjort så mycket om han bara hade varit lugn och legat och ljudat lite men han var totalt helspeedad och lågt och skrattade hysteriskt. Inte sådär tyst skratt utan högt och mycket så han nästan tappade andan. Han somnade inte om den morgonen. Idag var det bättre, idag fick vi väcka honom vid 6,30 eftersom vi skulle till Hab.
Vi hoppas bara att det är en tillfällighet att han har sömnsvårigheter igen.   

Det blir nog lite glesare mellan inläggen här nu ett tag eftersom vi alla är lediga och tar dagen som den kommer.
Har ni frågor, undrar över något, önskemål om vad jag ska skriva om så lämna gärna en kommentar.

5 kommentarer:

  1. Glad Sommar på er! Hoppas ni får fina dagar att njuta av tillsammans.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni får en fin sommar (och mycket shortsväder)!

    Kramar från Karin

    SvaraRadera
  3. Det är så glädjande att höra att det går framåt sakta men säkert men som du säger så har ni ingen brådska :)
    Jag hoppas verkligen att ni får en bra semester hela familjen och att ni få ladda era batterier.
    Kram till er alla
    Cathrine

    SvaraRadera
  4. Ser Ludvig lite eftersom han har glasögon?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, Ludvig ser ingenting längre, han skiljer inte ens på mörkt o ljust längre men eftersom han har haft glasögon sen han var två år och har sett bra tidigare så har detta blivit en trygghet för honom. Nu senast när vi bytte glasögon fick han med bara fönsterglas, bara han får ha sina glasögon så lugnar det honom.

      /Madde

      Radera