onsdag 18 juli 2012

Jag undrar så...

Idag när vi var iväg en sväng så fick jag en sån konstig känsla i magen, funderar så på hur Ludvig känner sig och hur han tänker när han bara hör våra röster när vi säger som se dig för Nora så inga bilar kommer, jag ska bara kolla här, kolla in denna vilken häftig färg osv. Undrar vad som rör sig i Ludvigs lilla huvud när han hör detta, det gjorde så ont idag när jag började fundera på det. Eller som ikväll när Noras kompis kom hit och de sprang o stökade o skrek intill honom, hur känner han sig då när han bara hör rösterna och inte kan få fram vad han vill.
Vi försöker ändå ta med honom i vad vi gör, berättar hela tiden vad vi gör, vad vi ska göra, var vi är, vem som kommer hem till oss, vem vi åker till osv men ändå känns det som om han hamnar utanför. 
Livet är så orättvist, att denna lilla underbara friska kille har blivit så sjuk o hjälplös.  

Samtidigt måste vi låta Nora leva sitt liv, få göra samma saker som alla andra barn, ta hem kompisar osv. Det vi måste försöka undvika är att de "stör" Ludvig så pass att det slutar med ett utbrott eller ett tvång från hans sida och det gör vi genom att om de ska väsnas för mycket får de vara på den andra planhalvan av huset än där Ludvig är men det känns oxå fel att alltid behöva tysta ner Nora o hennes kompisar.

Vad vi gör annars i detta underbara semesterväder...ja det kan man fråga sig. Vi saknar en sol, visst vi har en sol som visar sig lite då o då men mest så regnar det känns det som. Fast jag håller fast vid att det är bättre sommar i år än förra året för då var det så fruktansvärt kallt att jag ville ta på mina strumpor och det har jag inte behövt i år :-)
Vi håller på att fixa lite med huset, sånt som man inte hinner med annars och som har legat på vänt sen Ludvig blev sjuk. Har bytt plasttak mellan huset o förrådet, grannarna skulle göra det så det var lika bra att vi oxå gjorde det eftersom de sitter ihop, vi håller på att måla väggar o tak på balkongen, dra ner all panel som finns överallt i taken i huset osv. Så förmiddag har jag o barnen försökt hitta på småsaker så Kristian har kunnat arbeta i fred med hjälp av svärfar. Vi har varit i affärer, på museum, ute i trädgården osv. På eftermiddagarna har Kristian tagit Ludvig så jag har fixat mat o tvätt och sen har vi haft kvällen tillsammans.
Vi håller även på att försöka få till det på Noras rum, att det ska bli lite bättre plats för henne, hon har ett extremt litet rum och det bästa hade varit om hon o Ludvig hade kunnat byta rum men det går ju inte med tanke på hans kontroll och tvång behov. Nu tror vi att vi har kommit på en lösning med nya möbler, håller tummarna för att det kommer att bli bra.

På söndag ska vi åka till stallet där Nora rider och då har jag bokat så både Nora o Ludvig ska få rida. Ska bli så spännande att se om han känner igen det, Ludvig har ridit förr på Mallorca när han var där med mormor&morfar och han har ridit i Skånes djurpark så det ska bli kul att se.

Annars glädjs jag så över att se hur morfar har lyckats få igång Ludvig som han har, Ludvig skriker hysteriskt av glädje när morfar busar med honom. Häromdagen så satte morfar honom på en stor hoppboll och så skulle de försöka hoppa, Ludvig skrattade och vägrade släppa bollen och trillade gärna omkull och skrattade hela tiden. När vi var på muséet så utanför så tog vi ur Ludvig ur rullstolen och morfar o han försökte springa i gräset och Ludvig tjöt av skratt. Jag njuter av de kvällar vi kan vara ute o grilla, av att se Nora leka, att prata med trevliga grannar osv. Önskar mig ändå lite mer sol o värme och jag vet att mina tomater oxå vill ha det :-)

Ha en fortsatt bra vecka!

1 kommentar:

  1. Det värmer i en annas moderhjärta att även Ludvig har saker att glädjas och ha roligt...Sen kunde vi ha BÄTTRE väder!

    SvaraRadera