söndag 1 september 2013

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter vårt äventyr och vi tackar stiftelsen Min Stora Dag för denna resa. Det tog fem timmar att köra dit men allt flöt på och vi körde iväg så fort vi var klara i torsdags. Eftersom Ludvig behöver utrymme hade de ordnat ett hus ca en mil från Fredrikshamn och jag säger bara wow vilket hus och som de hade anpassat det för oss. De hade satt ramp in till huset så vi kunde få in rullstolen och sen var det ett nedsänkt vardagsrum där de hade lagt en ramp för att Ludvig skulle kunna komma ner med sin rullstol även där.

Huset och en liten del av trädgården
Ludvig var väl inte på det bästa humöret när han märkte att vi skulle stanna kvar i huset men vi hade lite saker med oss så vi kunde underhålla honom och det var inte så mycket tjafs och många försök innan han satte sig vid bordet för att äta kvällsmat. Vi har lite problem när det gäller glassen i Danmark, de har inga sandwich och när vi var på Legoland så fick vi honom att acceptera glassbåtar istället. Här hittade vi Ben&Jerrys sandwich som han tog med en gång :-).

Glass är gott

I fredags körde vi in till Fredrikshamn och The Reef och vilket mottagande vi fick där, Nora fick ett halsband med blommor på och Ludvig en pirathatt. Det kom en värdinna och följde med ner och så fick vi ett eget omklädningsrum som var handikappsanpassat och vi alla kunde byta om i. Vi fick ha med rullstolen upp till badet. Riktigt fint bad och hade varit perfekt för friska barn. Fanns tyvärr bara en vattenrutschbana som var väldigt svår att ta sig upp i för Kristian som fick bära upp Ludvig. Mysiga bubbelpooler och ett vågbad som satte igång lite då o då och när det satte igång kom det musik.
Ludvig njöt ändå, bara att få vara i vatten och när vågorna kom så skrattade han gott. Tänker nog tillbaka när han var på Mallorca med mormor&morfar när han var frisk och de var vid havet och det var stora vågor och mormor sa, de vågorna får vi helt gratis och Ludvig skrattade och sprang till morfar för att berätta om de gratis vågorna.

Baddjur nr ett

Efter ett par timmar i vattnet gjorde vi vid oss och gick en runda i Fredrikshamn och åt lunch innan vi körde tillbaka till huset. Efter mellis för Ludvig körde vi ner till stranden som bara låg en liten bit ifrån, märkte att det var gångavstånd dit. Oj vilken strand, helt ljuvlig sandstrand som sträckte sig så långt ögat kunde se. Nora samlade fina stenar o snäckor och Ludvig njöt bara av ljudet av vattnet och att gå i den mjuka sanden. Sen gick vi bort till en lekplats så barnen fick gunga lite.

Stranden nära huset där vi bodde

I lördags körde vi tillbaka till vattenlandet för någon timmes mys och sen körde vi direkt till Skagen som bara låg tre mil från huset vi bodde i. Samma sak där, vilken underbar strand, vilken miljö. Hit åker vi gärna fler gånger på semester. På eftermiddagen efter mellis gick de andra ner till stranden igen medan jag stannade kvar i huset och började packa ihop våra saker.
Imorse körde vi från huset strax innan åtta för att hinna med lite här hemma innan vi återgår till vardagen imorgon.
Baddjur nr två


Klättrar på en ribbstol för att komma upp på loftet och med lite hjälp går allt.

 

 
Nu blir det tvätt och packning av skolväskor för imorgon är det åter till vardagen. Vi har njutit av dessa dagar och vattenlandet var så fint och mycket lugnare än Lalandia men jag tror att vi alla var överens om att Lalandia passar Ludvig bättre eftersom han älskar att åka vattenrutschkana :-)

Nu har vi samlat ytterligare energi för hösten som är på intågande, vi märker på Ludvigs kropp att den är på väg. Kroppen lyder inte honom som han själv vill och som vi alla önskar.

Önskar er en skön söndagskväll!
 
 
 





3 kommentarer:

  1. Hej.
    Vilken härlig helg ni fick! Vad fint att "Min stora dag" finns. Gläder mig med er.
    Ha det bra.
    Solveig

    SvaraRadera
  2. Vad kul ni verkar haft allihopa. Det är ni värda.
    Lite påfyllnad inför hösten.
    Det är tur att stiftelsen finns så ni /andra kan komma bort en stund från vardagen.
    Ha en bra vecka på er.

    SvaraRadera
  3. Vilken fin långhelg ni fick i alla fall! Ludvig ser glad ut! Och Nora förstås!

    Kram från Karin

    SvaraRadera