onsdag 7 januari 2015

Skolstart med studiedag

Idag var det slut på lovet, i varje fall för min del. Barnen började sin skolstart med studiedag så deras första dag är imorgon. Jag har haft uppgifter från skolan under lovet men idag var första dagen i skolan sen innan jul. Vi startade med en heldag och workshop i etik. Spännande ämne som kan sväva ut i det oändliga.

Ludvig fortsätter överraska oss, i måndags åt vi lammfilé och potatisgratäng och vi tänkte att vi testar till honom. Han åt med god aptit både en och två portioner. Två skivor filé och två små klickar med potatisgratäng. Så igår blev det en portion av resterna till lunch och en portion lasagne t ill kvällsmat. Idag fick jag meddelande i skolan att Ludvig ätit upp hela sin smörgås till frukost. Han fick mitt hembakade bröd och åt med glädje hela skivan. Detta bröd har vi testat innan men han har inte velat ha något. Det var nog ett par år sen han åt något av sin frukost, han har bara tagit en tugga och sen spottat ut det men inte idag.

Vi hoppas hans välbefinnande är här för att stanna ett tag nu, det är han så väl värd.

Imorgon är det åter till skolan för hans del och det ska bli spännande att se hur han reagerar på det. Det var ju ett tag sedan nu.

Själv fortsätter jag med ett grupparbete, ett individuellt arbete och en workshop. Nästa fredag är det kursavslutning och jag har då gjort halva utbildningen. Helt galet tycker jag :-)

1 kommentar:

  1. Heja Ludvig, hoppas det fortsätter i den här stilen :)
    får du nån "yrkestitel" sen när du är klar med utbildningen eller blir det "bara" en kandidatexamen?

    SvaraRadera