torsdag 1 januari 2015

Slutar året på topp

God fortsättning på det nya året!

Ludvig mår så mycket bättre och det visade han verkligen igår. Dels så gör säkert antibiotikan sitt, den högre dosen med cortison på grund av infektionen men säkert har vår ökning av hans ångest/tvångsmedicin lite med saken att göra.

Dagen innan nyårsafton var assistenten här och det gick över förväntan, Ludvig hade lekt lite med henne vilket han inte har gjort tidigare.

Igår när han vaknade berättade vi att det var nyårsafton och att vi skulle ha fest och att vi skulle smälla raketer. Dagen flöt på bra och vid fem bytte vi kläder på honom och tog fram en fluga och en väst vilket han alltid hade på sig innan han blev sjuk. Det var ingen fest utan väst.
Det konstiga var att igår accepterade han att ha det på sig, visst att han kände på kläderna men det var inte så att han drog av sig dem som han gjorde förra året.

Efter att vi hade ätit och Ludvig hade varit på toaletten så fick han känna på raketerna och tomteblossen och satte sig ner vid dörren för att ta på sig ytterkläderna. Så klockan åtta på kvällen fick vi honom med oss ut. Det blev en liten konstig smäll precis utanför som kunde slutat riktigt illa men som löste sig trots allt, i varje fall så luktade det väldigt bränt i vår hall som kom utifrån och Ludvig som satt där för att få på sig kläderna började försöka blåsa precis som om vi hade tänt på något inomhus.
Hela han log när han kände tomteblossen och när han hörde smällarna och jag blev varm i hela kroppen av att han visade sånt gensvar.

När vi kom in igen så hade vi bestämt att vi skulle testa att låta honom sätta sig vid matbordet för att få dessert. Detta har vi inte vågat senaste gångerna eftersom risken har varit att han vill ha alla sina saker som han får när han äter. Men eftersom han kändes så stabil igår så vågade vi. Han satte sig glatt vid bordet och luktade på desserten, den föll inte i hans smak så han fick en pepparkaka och en romersk båge och det nöjde han sig med.

Efter desserten blev det dusch och kvällsrutiner och det var en trött liten prins som somnade gott och sov sig igenom hela tolvslaget.

Nora däremot somnade och vaknade vid tolv för att vara med och se raketerna men hon tyckte bara att det var jobbigt och hade svårt att somna om igen, tror klockan var kvart över ett innan hon somnade.

Så en snabb sammanfattning av nyårsafton, Ludvig tog på sig annat än det han brukar, han äter bara lasagne nu (ingen korv o ägg), han gick ut efter kvällsmaten och han smakade desserten. Bara dessa saker gjorde att vi kunde slappna av och njuta av en fantastisk afton med god mat.
Vår meny bestod av en toast Skagen med pepparrot i fyllningen, Oxfilé Wellington med hasselbackspotatis och rödvinssås och till dessert minipavlova med lime och passionfruktscurd toppad med grädde och frukt.

Det har inte visat sig idag heller alla förändringar för Ludvig igår, annars kan det ju komma ett bakslag dagen efter för Ludvig men än så länge är det lugnt.
 
Fick en fråga igår av S, det stämmer väl att Ludvig inte har jeans på sig på bilden. Nu när han blev sjuk under julhelgen så tog vi på mjukisbyxor som han accepterade då. Antagligen har han haft lite ont i sin mage också och då spände nog jeansen. Eftersom han accepterade de då har vi fortsatt med sådana då det måste vara bekvämare för honom själv och det är lättare för oss att få på och av vid toalettbesök. Så ännu en förändring hos våran prins Bus :-)
 

2 kommentarer:

  1. Hoppas att denna fina status håller i sig och gör 2015 till ett toppenår! Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag blir varm i hjärtat när jag ser bilderna från nyårsafton, hoppas på ett bra 2015 för er familj..

    SvaraRadera