torsdag 10 april 2014

Hemma igen

Igår körde jag in till Lund efter att jag lämnat Nora på skolan. När jag kom dit så kom ronden nästan direkt och de hade bra nyheter med sig. Eftersom benen inte svullnat så skulle de stänga igen gipset och ett plastgips skulle sättas utanpå och sen kunde vi åka hem.

Så ett dygn efter operation är morfinet borta och Ludvig får enbart Alvedon som smärtlindring och vi är hemma igen. Ludvig får belasta sina ben i den mån han kan med tanke på smärtan. Vad tror ni han gör när vi kommer hem, går på alla fyra upp för trapporna för att gå upp och lägga sina nallar i sängen. Han är störd över gipset men det börjar lägga sig nu, han börjar acceptera det men tvången är fruktansvärda och det är något vi missar, om vi bara kunde komma på vad det är så hade våra måltider inte tagit två timmar varje gång.

Nu ska Ludvig vara hemma denna och nästa vecka för att vila upp sig och de räknar att det är de två första veckorna som är jobbigast och mest smärtfulla. Om två veckor ska även gipset bytas och då blir han av med kalkgipset som är tungt och så blir det bara plastgips. Det ska bli skönt för vi känner tyngden när vi lyfter Ludvig.

Idag var Ludvig ute en liten sväng med assistenten och fick lite frisk luft.

1 kommentar:

  1. Skönt att det har gått så bra så långt! Han kanske tvångar mer för att han känner av benen och gipset?

    Eva

    SvaraRadera