söndag 22 juni 2014

Hemma igen

Förra söndagen packade vi vår nya bil och åkte iväg på semester. Vi tog en favorit i repris, hade bokat ett stort handikappanpassat hus på Lalandia i fem nätter. Med oss på resan tog vi mormor & morfar, morbror Patrik och farmor & farfar. Denna gång hade även vänner med barn bokat in sig tre av nätterna men de bodde en bit ifrån oss så det blev inte så mycket umgänge men det var härligt att vi kunde ses den tid vi gjorde.

Ludvig satt kanonbra i den nya bilen och han sa inte mycket på hela resan dit. Som vanligt blev det lite protester precis när vi kom in i huset, då ville han ut i bilen och åka hem igen. Vi packade snabbt upp hans täcke, kudde, nallar och sådant som är hans trygghet. När han snusat och känt på sina saker gick han på toaletten och kunde sen sätta sig på sin stol och äta lite innan alla killar gick ner till Lalandia för att bada medan vi andra stannade i husen för att packa upp.


Natten gick över förväntan, vi hade missat att ge nattmedicinen, Melatonin så när klockan var halv elva hade Ludvig fortfarande inte somnat men efter en cortison och en melatonin så somnade han gott och sov fram till sju dagen efter.

Efter frukost så begav vi oss till Legoland för ett äventyr. Tyvärr hade en av Ludvigs favorit karuseller försvunnit, där hade de byggt upp ett spökhus med karusell inuti som inte var något för Ludvigs icke fungerande ben. Han fick istället åka några extra gånger i en annan karusell.






Måste lukta o känna på allt så det inte är något konstigt

Dolly som ber om en puss :-)

Lite besvikna är vi detta år, en av dagarna fick Ludvig åka en bergodalbana medan dagen efter så fick han inte det för att han inte själv kunde gå i den. Visst vi kan köpa att det handlar om säkerhet men när det är samma biljett herre som ena dagen tillåter det och inte den andra då blir jag lite besviken. Samma sak gällde ett tåg som gick lite uppe i luften, den fick han inte heller åka pga säkerheten men de andra åren har han fått det.

Annars måste vi ge bra betyg åt Legoland för personer med rullstol eller andra funktionsnedsättningar, de är väldigt serviceminded och det är lätt att ta sig fram. Det finns bra utrymme på toaletter och kösystemet är kanon. Vi ställer oss vid utgången och slipper stå i kö för att komma i karusellerna.

 


 
Även på Lalandia hade de ändrat lite, de hade fått nya rullstolar helt i plast vilka vi kunde köra ut i vattnet. Detta år var det mycket mer folk inne på badlandet vilket gjorde att Ludvig tyckte att det var lite jobbigare än de andra åren men visst såg vi att han njöt i vissa stunder. I bassängen när vågorna kom så skrattade han glatt och i den stora vattenruschkanan där Kristian bar honom upp för alla trappor, då njöt han också, synd bara att det är så kort stund av lycka.
Efter en timme i badet är Ludvig helt slut men det kan det vara värt någon gång ibland. 

 

Nora har äntligen efter träning ett par semestrar nu kommit runt i en volt när hon studsat studsmatta, hennes min var obetalbar och jag är så glad att det var en av de gånger jag var med det hände. Hon såg så förvånad ut själv när hon lyckades ta sig runt.


Vi packade ihop och körde hem på midsommarafton, trötta och nöjda var det skönt att komma hem igen. Ludvig har haft det lite jobbigare denna resa, han har varit fantastiskt duktig och han har mått bra men vi ser att det tar hårt på honom.
Hans ben och fötter svullnade upp den ena dagen och han ville absolut inte sätta ner sina fötter i golvet. På kvällen när han lagt sig så skulle jag bara kolla till hans ben så de inte svullnat ännu mer och då såg jag under hans fötter. Två stora blåsor som gått sönder, en under varje fot, stora som två femkronor. Vet inte om det är inläggen i sandalerna som orsakat detta, vi har glömt att få nya inlägg efter hans operation. Ingen som har sagt något och vi har inte själv tänkt på det.
Imorgon ska vi till ortopedtekniska, på jourtid för att se vad problemet kan vara.

Även denna semester har varit lyckad och nu får vi se vad mer för äventyr det blir under sommarlovet :-).  Nora har en vecka kvar på fritids innan hon går på sommarlov.

2 kommentarer:

  1. var det inte på lalandia som det var 2-3 pers som hjälpte ludvig upp i vattenrutschkanan sist ni var där? måste ju ta hårt på ryggen att bära upp honom menar jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristian bar och morfar gick o var beredd att hjälpa till. Annars hade vi rullstolen i plast som vi körde så långt fram vi bara kunde. I den stora rutschkanan blev det bara ett åk just eftersom det är svårt att få upp Ludvig i den.

      Radera