onsdag 11 juni 2014

Mjölkfri kost

Noras mage fortsatte att strula och jag var i kontakt med vårdcentralen nästan dagligen och fick olika svar beroende på vem som svarade. Det värsta var hon som hela tiden sa att det var en magsjuka och berättade om hur noggranna vi skulle vara med hygienen, ganska komiskt med tanke på vår situation. Handsprit, ytdesinfektion och klorin var våra bästa vänner under mer än en vecka.
En sköterska pratade om matallergi och tyckte att vi skulle börja att utesluta saker i kosten, börja med mjölk och sen ta nästa sak för att se om det kunde vara det.
Att få en tid till vårdcentralen verkar omöjligt men vi fick en tid till en månad senare, så i slutet av juni ska vi träffa en läkare för att starta en utredning på Noras illamående och magonda. Äntligen har de hört oss, tidigare har vi bara hört att det är av stress, oro och vår familjesituation som orsakar hennes magonda.

Vi har tagit bort mjölk helt och hållet nu under snart två veckor och peppar, peppar så verkar Nora må så mycket bättre. Ledsen är hon eftersom ost är det bästa hon vet men vi får göra det bästa möjliga och så länge hon slipper smärtor och illamående så är hon nöjd och hoppar gärna över ost och mjölk. En dag i skolan hade hon ätit soppa innan personalen hann säga att där var mjölk i och det tog bara en stund innan hon fick magknip och gick på toaletten. Eftersom vi inte har något läkarintyg på att hon ska ha mjölkfri kost så är det av god vilja som skolan testar att ge henne mjölkfri kost och det tackar vi för.

Nu hoppas vi att utredningen i slutet av månaden ger något så vi kan gå vidare och få in någon form av rutin på detta.

1 kommentar:

  1. har hon lite tur så kanske det "bara" är laktos hon inte tål, då ska det ju funka att äta hårdost iaf :)

    SvaraRadera