söndag 2 november 2014

Allt tar sån tid

I våras pratade vi om att vi skulle ordna så att Ludvig skulle få göra val, att få lite självbestämmande. I somras så träffades vi på hjälpmedelscentralen för att diskutera musik, att Ludvig skulle få två stora knappar där han skulle kunna göra val att starta/stänga av musik och att trycka fram till nästa låt. Allt lät så bra, vi skulle ordna en stereo med fjärrkontroll och så skulle det beställas en knapp till och så skulle vi ta den vi fått tidigare. Sen skulle dessa två knappar fästas med kardborre på en platta så vi skulle kunna flytta dem och sen skulle fjärrkontrollens två funktioner programmeras till dessa två knappar. Anledningen till att Ludvig skulle ha knapparna att styra med är för att dessa är stora och det behövs ingen stor finmotorik.

På mötet på Hab frågade de hur det hade gått med detta och svaret var att vi inte hört något sen vi var där i somras. Vår arbetsterapeut har gått på föräldraledigt och inte hunnit slutföra det som var påbörjat. Så vår specialpedagog skulle luska ut var det hade brustit i kommunikationen, om det inte var överlämnat till den som tar över som AT.
Som jag sa till dem, det tog bara cirka ett år för att få förra knappen (den skulle användas till när vi exempelvis bakar, att Ludvig ska kunna starta elvispen genom att trycka på stora knappen då finmotoriken och kraften i händerna är så stora längre). Så detta här med musiken, det var ju bara inne på fjärde månaden eller nått sånt så...och rullstolen, den tog ju BARA fem månader för att få okej.

I förra veckan fick vi besked om att komma in till hjälpmedel för att lämna in knapp och fjärrkontroll så skulle de ordna med det för den andra knappen hade kommit.

Kristian körde dit i torsdags för att lämna in den. Då får han besked av teknikern att det behövdes bara en knapp så han tog tillbaka den vi fått sen tidigare, den var ändå mindre än den som de hade beställt. Sen hade han inget i sina papper om att det skulle fästas på någon platta. En knapp räcker för de kan programmera in flera olika funktioner i själva sändaren. Men då faller ju hela biten om att vara självständig, då behöver ju Ludvig ändå oss till att ändra i sladdarna och det är samma knapp. Meningen var ju att han skulle lära sig/vänja sig vid att göra egna val.

Behöver jag säga att jag börjar bli trött?

Nu har jag bollat över frågan till Hab och väntar med spänning på svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar