lördag 13 december 2014

Att inte förstå förrän det händer något som syns

Ludvig har haft det ganska jobbigt sista tiden, hans tvång har ökat och han har haft det allmänt lite jobbigt.
I torsdags efter han kommit hem från skolan så blev det lunch och sen så var det dags för ett frisörbesök. Innan han skulle iväg så bytte vi skjorta och så sa Kristian, kolla runt knappen, det är helt rött. Ca två centimeter runt om hela knappen och under knappen var det alldeles rött. Medan de åkte till frisören ringde jag till barnkliniken för att höra om de hade någon knappsköterska på plats och det hade de. Hon var på lunch men ringde tillbaka när hon var på plats igen. Vi pratade och jag förklarade och så sa hon, vem är Ludvig, är det vår Ludde. Ja det är er Ludde :-), det är så skönt att personalen som varit med från början kallar Ludvig för sin Ludde.

Vi fick komma upp på avdelningen och visa det, kunde de inte göra något så skulle de skicka oss vidare till Lund. Kristian och assistenten körde iväg med Ludvig efter frisören och visade upp det. Rodnaden var svullen så de vågade inte göra något mer än att ta ett infektionsprov som visade lite förhöjt. Det blev en tur till Lund och några timmar där. Det slutade med antibiotika i tio dagar.
Detta var inte precis det jag behövde ca sexton timmar innan min salstenta.

Det är så svårt att inte förstå Ludvig, att han inte kan göra sig förstådd. Vi har ju misstänkt att något har varit på gång med tanke på hans beteende men det är inte förrän något blir synligt på honom som vi verkligen förstår att det är något. Detta måste ha gjort så ont och när vi har satt i slangen i knappen så rycker han till och säger oooohh.
Vi försöker tolka hans signaler och låter honom vara hemma när han visar att det är nått men ibland är han så svårtolkad.

Idag är det Noras tur, feber, ont i örat och mår illa.
Jaja det är några dagar till jul så förhoppningsvis är vi alla pigga o krya tills dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar