söndag 13 maj 2012

Att inte kunna kommunicera

Igår hade Ludvig en väldigt rastlös dag, det började med att jag gjorde lasagne redan på morgonen o det luktade Ludvig o han trodde det var lunch redan vid tio. Han fick lite mellis då, kändes för tidigt med lunch.

Jag o Nora körde iväg en stund efter lunch o Kristian tog ut Ludvig i rullstolen trots storm o regn. När de kom hem fick han lite mellis o därefter var han rastlös, ville inte göra något snart än bara gå fram o tillbaka o när de kom bort mot ytterdörren satte han sig ner så det var bara att ta på regnkläder o gå ut. Kristian testade om det var trädgården han ville vara i men det var det inte. Han satte sig fint i rullen igen o de gick en runda o på vägen hem mötte de mormor & morfar och när de kom in protesterade Ludvig vilt, han ville inte alls in men vi fick av honom kläderna. Han hälsade inte på mormor på det sätt han brukar o var riktigt rastlös o missnöjd. Gick fram o tillbaka igen o vid ytterdörren satte han sig igen så de tog på sig o gick ut, försökte samma saker igen men det var bara rullen som gällde.
Tänk, tänk, bad brukar vi erbjuda när han sitter i rullen??? Kristian gick en runda med honom o efter en stund fick jag detta foto. Vi brukar ju gå till lekplatsen när han sitter i rullen o det var det han ville.
När de kom hem var Ludvig nöjd o han kunde hälsa o busa med mormor som han brukar.

Här återkommer vi igen till hur viktigt det är att allt görs likadant o inga rutiner bryts. Det tar ett litet tag att klura ut ibland o ibland måste vi tänka långt bak i tiden för det kan vara saker vi har gjort för månader sen som Ludvig plötsligt kommer på.

Resten av kvällen gick hur bra som helst.

Idag laddar vi för veckan som kommer, imorgon blir Ludvig inskriven på ortopeden. En fördel är ju att han accepterar rullen, nu ska han bara vänja sig vid det gips han kommer att ha i sex veckor.
Ha en skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar