fredag 25 maj 2012

Med lite hjälp kan man göra nästan allt trots gips

Nu har Ludvig haft sitt gips i mer än en vecka. Han accepterar det så bra, mycket bättre än förväntat. Tyvärr så har vi fått lite mer tvång på köpet men måste vi ta bort rutiner som alltid annars är här så måste det nästan bli lite extra tvång.
Vi försöker göra det vi brukar och Ludvig är så duktig på att försöka så gott han kan. Nu har han börjat sätta ner den gipsade foten men han vill inte ta så många steg men vi har ingen brådska och han gillar att åka sin rullstol.
I tisdags kom sjukgymnasten hit och hjälpte oss att visa hur vi kan göra för att sträcka ut Ludvigs ben, han ville inte gärna sträcka på benen innan men nu fixar vi det. I onsdags var vi hos specialpedagogen och gjorde lite saker, allt för att få tiden att gå :-).

Igår var det kanon väder och vi hade satt upp poolen till Nora. När Ludvig hörde henne skvätta och plaska och han kom i närheten av poolen så fick han känna på vattnet. Tror ni att han nöjde sig med det, nope inte en chans. Vi tog av hans byxor och skjorta och tog på skyddet på benet och trodde att han skulle kunna bada i sina kalsonger men se det ville han absolut inte så det var bara att upp o hämta shortsen :-). Det var inte så mysigt när han väl kom i, vattnet hade inte hunnit bli så varmt.


Idag körde jag, Ludvig o morfar en runda till stranden och Ludvig gillade verkligen att sitta o känna i sanden och sen lyfte jag ner honom till vattnet så han fick känna på det, han log med hela ansiktet och fick tag på lite tång som han luktade på, en sten som han kastade i vattnet. Eftersom det inte var så rullstolsvänligt så stod morfar uppe vid gräset och passade våra saker så jag kunde inte ta något foto nere vid vattnet.


I eftermiddags var vi på lekplatsen och gungade. Så vi försöker hitta på lite saker för att få dagarna till att gå och för att trycka bort en del av tvången.


 På måndag ska Ludvig tillbaka till skolan några timmar om dagen.

Önskar er alla en riktigt skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar