torsdag 7 juni 2012

Den nya rullstolen

Idag hade vi tid på hjälpmedelscentralen för att ställa in den nya rullstolen. Nu äntligen fick Ludvig en riktig rullstol som är mer anpassad efter honom, den förra var en transportrullstol, denna är mer att kunna använda i större utsträckning.
Ludvig var inte så jätteglad när vi kom in och han tänkte då inte prova någon ny stol, han skulle sitta i den gamla. Han ville inte sitta i en vanlig stol heller och när jag försökte sätta honom ner så gjorde han sig så stel som bara han kan.
Andra gången teknikern kom in med rullstolen för provning så sa jag att vi måste bara testa en sak, jag släppte bromsarna och han fick känna på hjulen och fick rullstolen i rullning, då passade att sitta i den och han kom på tekniken meddetsamma om hur han skulle köra den :-)



Jag körde och lämnade Ludvig på skolan och idag gick det strålande, andra gånger har det varit svårt att lämna efter att vi har varit iväg på något.

I eftermiddags var vi ute och åkte med nya rullen och Ludvig körde lite själv men det är ganska svårt med tanke på att han inte ser något. Vi var på lekplatsen och han fick mysa i ett hängnät och sen gungade han. När vi sen skulle hem mötte Nora en kompis på gatan som hon tog med sig hem och lekte med fram till kvällsmaten.

Nu är det bara en vecka kvar i skolan och sen har Ludvig ett helt långt sommarlov framför sig, på gott och ont. Vet inte riktigt hur vi ska kunna aktivera honom så att han inte helt fastnar i sina tvång.



Just nu är vi inne i en riktig speed period igen, han är jättespeedad och skrattar hysteriskt så han nästan tappar andan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar