söndag 17 juni 2012

Skolavslutning

I torsdags var det skolavslutning för Ludvig och nu väntar ett långt sommarlov.
Jag, morfar och farfar var med på avslutningen, tänk min lilla prins slutade första klass. För mig är det stort, helst med tanke på att man förra året inte var Ludvig hörde hemma och om han skulle klara av att vara i någon klass.
Det har hänt mycket under detta skolår, både positivt o negativt och helt ärligt blir jag inte klok på Ludvigs sjukdom, den spelar främst honom spratt efter spratt.
Det postiva är ju att han klarar av några timmar i skolan varje dag, han vill göra saker där och inte bara trava rastlöst runt i klassrummet, han jobbar lite, undersöker lite, är ute lite, vilar lite och får göra allt i sin takt och efter hans behov.
Det negativa är ju att han har försämrats en del detta skolår, hans balans har blivit mycket sämre, han går inget alls själv längre, han är mycket mer skakig i kroppen och nu har även armarna börjat bråka med honom, han trivs verkligen i sin nya rullstol och känner en stor trygghet i den ( varför gjorde vi inte detta tidigare), talet har försvunnit helt, endast ett par ord kommer och det är nog vi som hör de orden för det är bara vissa stavelser som kommer ut (fast jag läste tillbaka i bloggen och talet börjde försvinna ganska tidigt på läsåret, kanske september/oktober), han vägrar gå på toaletten osv.

I torsdags var jag en extra stolt mamma till två helt underbara barn och här kommer ett foto på stora skolkillen på väg ner för trappan för att åka till sin allra första skolavslutning <3



Denna vecka kör vi ut hårt med diverse saker inför sommaren, vi startar med ett tandläkarbesök imorgon, på tisdag ska Nora klippas, på onsdag är det dags för besök hos hormondoktorn och sen på eftermiddagen är det sommarfesten på Hab, på torsdag är det specialpedagogen och sen är det juu midsommarafton på fredag. Känns som denna veckan kommer att rusa iväg!!!

Ha en riktigt skön vecka!

4 kommentarer:

  1. Gullig kille! Hoppas att han (och ni) får ett bra sommarlov!

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Hej! Jättefin och intressant blogg. Man känner med er!
    Bara en synpunkt på utformningen: den centrerade texten må vara snygg, men är hemskt svår att läsa. Bättre att ha rak vänstermarginal.
    Hälsar Flisan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då går vi tillbaka till den raka texten istället. Tack för att du sa till, det är bra med tips :-)

      Ha en riktigt skön midsommar!

      Radera
  3. Vilken fin bild på Ludvig, han ser riktigt glad och nöjd ut
    Cathrine

    SvaraRadera