fredag 27 mars 2015

Svåra beslut

Ludvig har visat tydligt från början att han inte är intresserad av sin assistent. Vi trodde hela tiden att det skulle bli bättre och i periodvis så har det lossnat men sen har det gått tillbaka igen att hon inte får hjälpa honom med något. Vi har hela tiden tänkt att det kommer att bli bättre, att han varit sjuk och inte velat ha någon mer än familjen intill sig, att det har varit något annat som har stört och så vidare.
I tisdags när hon var här så visade Ludvig verkligen att han var irriterad och assistenten har själv sagt att hon märker när han blir frustrerad över henne och då backar hon. Han föste bort henne när hon kom nära, han gjorde ljud som han inte brukar och vägrade att resa sig med hjälp av henne.

Hon är världens trevligaste tjej och verkligen en fantastisk assistent men det är inte den person som Ludvig söker.
Nu har vi tagit beslutet att avsluta samarbetet med henne, vi känner att vi måste lyssna på Ludvig och hans vilja. Nästa gång vi ska söka efter ny assistent så ska vi inte ge oss utan vi ska verkligen finna en kille som kan arbeta med Ludvig. Han fyller ändå elva år och hur bekvämt är det för hans del att ha en tjej intill sig hela tiden. Det är en känslig ålder och jag tänker hela tiden på att han faktiskt har sin friska bank i hjärnan kvar, han har vetskapen om så många saker och det måste vi ta hänsyn till. Han är säkert medveten om att när man är elva år behöver man inte all den hjälp som han behöver och då är det tryggast för honom att enbart vara med familjen. Så, så gör vi ett tag framöver nu tills vi har bestämt hur vi vill ha det.
Jag går in på min sista kurs på måndag för denna termin, så två månader har jag kvar och sen går jag på sommarlov och är hemma och kan jobba mer med Ludvig så allt löser sig. Fram tills dess tar morfar mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar