söndag 6 november 2011

Kalas hela helgen

Denna helg har det varit kalas både lördag och söndag.
Igår var det släktkalas för Nora och om det är ett barn som är ett all helgona barn så passar det bra med kalkonmiddag på kalaset :-)
Mamma fixade till kalkonerna och såsen och resten fixade vi. Man ska ju försöka se det positiva i det mesta och en fördel med att ha ett barn med sömnstörningar är just att man hinner med väldigt mycket på ett dygn. Igår innan lunch hade jag hunnit med att göra chokladmoussen till tårtorna, chokladglasyren till tårtorna, lägga ihop dem, skala 3,5 kg potatis, 1,5 kg morötter, 1,5 kg brysselkål, tvätta en maskin tvätt, duscha, sminka mig, göra frukost två gånger till Ludvig och skriva lista på det sista som skulle handlas.
Kalaset gick hur bra som helst, Ludvig skötte sig exemplariskt trots att han bara hade sovit knappt sex timmar på natten. Han åt med god aptit, både kalkon, sås och potatis, han smaskade glatt i sig mjölkchokladtårtan och sen en clementin och sen lite choklad på det.
Nora fick massor av fina paket och lekte som en prinsessa med sina kusiner, full uppmärksamhet och det gillar ju hon :-)

Idag var det dags för barnkalas för sina kompisar på dagis. Vi gjorde det lätt för oss, skickade iväg Ludvig med avlösaren och sen var barnkalaset ett ridkalas ute på ridskolan. Nora bjöd de tjejer som är lika gamla som hon och som går på samma dagis. Först när barnen kom så hade ridläraren gjort upp typ en hinderbana i ridhuset så där hade de lite lekar, därefter så fick barnen testa på att rida, de tog in tre hästar, två små och en lite större. På den stora hästen testade de sin balans och fick trava lite och det var läraren som tog det passet. De små hästarna var det en mamma som ledde den ena och Noras morfar tog den andra.
En stor eloge till ridläraren som verkligen tog sig an barnen och fick även de tvekande barnen upp på hästarna. Efter ridningen var det dags för lite mat, tacos stod på menyn och sen blev det glass med tillbehör. Jag tror alla var hur nöjda som helst och Nora åkte hem med godispåsen i högsta hugg och ett stort leende och med massor av paket och minnen av sin dag.
Hörde en del föräldrar prata och det verkade som alla var nöjda och det känns bra.
Ett litet annorlunda kalas men det var så härligt att se sju tjejer så nöjda och så glada över att få springa fritt på så stor yta och att se glädjen när de satt på hästarnas rygg <3 <3 <3
Vem vet, kanske vi gör om detta nästa år...


1 kommentar:

  1. Wow, vilken fantastisk helg för prinsessan Nora.
    Bättre än så kan det inte bli.
    Jag önskar hela familjen en bra och välfungerande vecka.
    Kram Marianne

    SvaraRadera