lördag 11 februari 2012

Matproblem

Nu är vi i en period igen där det strular mellan Ludvig o maten. Har varit här förr men det tar mycket energi att försöka få i honom så pass mycket att han inte rasar i vikt. När vi var hos läkaren såg vi ju kurvan o då i november hade han rasat ner till under 19 kg men nu i jan hade han tagit sig över 22 kg så då klappar vi oss själv på axlarna, att vi har varit ganska duktiga.
Nu är vi tillbaks igen då han inte vill äta frukost, tar bara ett par tuggor på sin macka o sen vill han ha sin oboy. Finns inget vi kan göra, lovar att vi har testat det mesta. Nu på helgen funkar det någorlunda ändå för vi kan trycka in lite extra mellanmål men på vardagarna när han är i skolan så vägrar han äta där.
Idag tog han två tuggor på sin macka till frukost men sen vid tio gav vi några plättar till mellis, kl 11.30 fick han stuvade makaroner o korv, kl 15 fick han en macka o några bitar choklad, kl 16.30 testade vi att ge honom lite chips o det tog han faktiskt o det var länge sen han ens ville smaka det o sen kl 18 åt han en bra portion kvällsmat. Så egentligen är det inte svårt för han att äta, bara det är på hans villkor. Det ärt bara svårt att få dygnets timmar att räcka till på vardagarna. Det hade verkligen underlättat om han åt på andra ställen än hemma, helst då i skolan o gärna frukost hemma.

Fast det var så härligt att se när han åt sina chips <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar