söndag 26 februari 2012

Vad som sker de närmsta veckorna

Nu kommer vi att få fullt upp några veckor. På tisdag är det möte med skola, särskolesamordnare och Hab, ett uppföljningsmöte från höstens möte. Har lite punkter som jag vill ta upp.
I vecka tio och ett par veckor framöver ska vi ha intensiv träning på Hab med specialpedagog och arbetsterapeut, tror även logopeden är inblandad, då ska Ludvig vara på Hab två gånger i veckan och ha rullstol och kommunikationsträning. Logopeden ska ha spelat in olika kommando på något hjälpmedel, det är bara sådana saker som Ludvig har gjort tillsammans med specialpedagogen, t ex nu ska Ludvig bygga med klossarna, nu ska Ludvig till bollhavet, nu ska Ludvig gå in till vattensängen osv. Där emellan ska han tränas på att förflytta sig mellan de olika sakerna i sin rullstol och detta kan verkligen bli spännande eftersom han totalvägrar att sitta i den.
Detta är nödvändigt, han måste vänja sig att sitta i den till viss del eftersom han verkligen inte klarar av att gå så mycket längre. Är det så att sjukdomen inte har stannat upp så dröjer det inte så länge innan han är tvingad att sitta i den, ibland känns det som hans ben tar skada av att han går.

Nästa vecka, v 10 då har vi även ett möte inbokat med LSS handläggaren. Hon verkar supertrevlig och väldigt förstående när jag har pratat med henne på telefon. Då ska vi gå igenom vad man kan få hjälp med när det gäller LSS, vi kommer nog att ansöka om lite fler avlösartimmar.

Så som sagt, lite saker har vi framför oss och framför allt så väntar vi ju med spänning på svaren på Ludvigs MR och provet på de långa fettkedjorna. Inte för att det förändrar så mycket men vi kan i varje fall fundera på hur vi ska gå vidare i olika bitar.

1 kommentar:

  1. Åh, jag håller fortfarande tummarna för Ludvig och beskedet från röntgen. Låter verkligen som att ni har fullt upp ett tag framöver. Skönt på sätt och vis att Ludvig blivit lite mer positivt inställd till nya saker, då kanske träningen blir lite lättare?

    Kram!

    SvaraRadera