söndag 5 augusti 2012

Hipp hurra för Ludvig idag

Idag är det åtta år sen Ludvig föddes, tänk vad tiden bara springer ifrån en.
Idag är det även tre år sen jag startade bloggen och det är tre år sen Ludvigs neurolog ringde och berättade att de hade hittat en benmärgsdonator åt Ludvig så idag är en dag värd att fira.

Igår hade vi kalas för Ludvig och det gick hur bra som helst, Ludvig öppnade sina paket, luktade o kände på dem. Han öppnade inte så som vi tänkt och på den plats vi hade tänkt men när vi kom på var han ville vara så gick det hur bra som helst, han ville sitta í hallen där han brukar sitta o leka. Vi åt mat och sen fick Ludvig leka lite innan det var dags för tårta, vi hade beställt glasstårtor och det går alltid hem hos Ludvig. Det bästa var att Ludvig accepterade att sitta o leka mellan mat o tårta, han brukar ju alltid gå upp direkt efter kvällsmaten.




Idag väckte vi Nora och sen tog vi paketen från oss med oss in och sjöng för honom, han var väldigt tveksam till att ta paket där men efter en stund så accepterade han dem och öppnade dem i sängen. Förra året slängde han bara iväg dem så...


Efter frukost tog vi på oss och körde ut till stallet där Nora rider och Ludvig fick en privatlektion där. Först fick han gå in till lilla Ior (en liten snäll pony) som han klappade och luktade på och A (läraren) sa att man såg hur Ludvig "vaknade" till när han stod o kände på hästen. Sen var det lite känsligt och inte så bekvämt när han skulle ta på sig hjälmen o västen men det gick till slut och när vi sen lyfte upp honom på hästen så var lyckan total. Man såg direkt att detta var något han kände igen och han var så duktigt.
När A stannade hästen för att Ludvig skulle känna på ryggen eller göra några övningar så visade Ludvig klart o tydligt med kroppen att han ville rida mer.

Tyvärr ser vi att hans ena sida är mycket stelare än den andra så han faller gärna åt vänster. Efter ca 35 minuter på hästen så var det en trött men nöjd Ludvig som hoppade av. A är sjuksköterska och hon såg tydligt stelheten i honom och visade hur vi kunde se skillnaderna mellan dem, hur den ena sidan följde hästens rörelser medan den andra mest bara stod still. A sa oxå att hon märkte att han slappnade av efter en stund på hästryggen och faktiskt så var han inte så stel när han kom av, han kunde även gå ett par steg extra utan att snubbla över sina egna fötter (givetvis höll vi i honom när han gick för tyvärr kan han inte gå alls själv längre).






bilden är väldigt ljus för jag råkade använda blixt utomhus men det jag vill visa kommer fram ändå, Ludvigs underbara leende <3 td="td">

Vi åkte hem och åt lunch och sen kom mormor&morfar för att vi alla skulle köra till en marknad i en grannstad och där fick barnen åka karuseller och vi hade tur för det var inte Axels tivoli som höll i detta utan här var det inga problem för oss att åka med Ludvig utan en biljett.

Imorgon är det åter till vardagen för halva familjen, Kristian börjar jobba o Nora går tillbaka till dagis och jag o Ludvig stannar hemma två veckor till innan skolan börjar.

7 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS till er fina hjälte!!
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Vilken toppendag för er åttaåring! Hurra från familjen D

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder, det syns att han mår bra på hästryggen. Så fint att födelsedagen gick så bra.
    Solveig

    SvaraRadera
  4. Grattis till Ludvig! Ser ut som han hade en bra dag :-)Om du vill kolla på min blogg kan du göra det här: www.tyrfina.blogg.se.
    Jag har en CP-skada och hittade din blogg genom andra bloggar som jag läser. Tycker att din blogg är jättespännande och bra. Om du vill gör kan vi göra ett länkbyte. Tror att många av mina kompisar skulle tycka att din blogg är väldigt intressant.
    Jag skulle bli jätteglad om du svarade, men du behöver inte göra det om du inte vill!

    SvaraRadera
  5. Så glad jag blir över att Ludvig verkade uppskatta sin stora dag :)
    Man ser verkligen hur glad och lycklig han var när han fick rida,
    Tyvärr har Axels tivoli ett dåligt rykte sedan innan och det var tur att det inte var dom den här gången så Ludvig fick ett trevligt avslut på sin dag.

    SvaraRadera
  6. Glömde skriva mitt namn på inlägget,
    Cathrine

    SvaraRadera
  7. Världens största grattis till världens finaste och största kämpare Ludvig!

    Så himla fint att både se bilderna från presentöppningen och hästridningen. Underbart att det finns fina stunder av glädje!

    Kram till er!

    SvaraRadera