måndag 20 augusti 2012

Tillbaka till vardagen

Idag var det då dags för resten av familjen att återgå till vardagen. Ludvig hade upprop i skolan idag, tänk vår lille kille går upp i andra klass och Nora går in på sista året på förskolan och sen är det dags för henne att gå upp till förskoleklass. Hjälp, finns det någon stoppknapp egentligen? Jag hinner inte med här.
Tänk vi överlevde detta sommarlovet bättre än förväntat. Nio veckors sommarlov och sex veckor utan avlösare och vi fixade det hur bra som helst. Sommaren har varit riktigt bra, det var bara nu sista veckan som blev rastlös men annars har Ludvig klarat vardagen hur bra som helst.

Igår kom avlösaren tillbaka efter sin semester och Ludvig blev först lite sur när hon kom men det gick snabbt över och sen hade han några roliga men varma timmar med henne, det var grymt varmt igår, årets varmaste dag sägs det.
På kvällen när Ludvig la sig berättade jag att nu var sommarlovet slut och att han skulle till skolan som idag, han skulle få träffa, K, K och O och han sken upp, skrattade glatt och jag tror att det var av glädje för att få komma till skolan.

Idag var det upprop och Ludvig protesterade inte till en början men efter en stund på skolgården så började rastlösheten krypa i hans kropp. Efter rektorns tal så gick vi in en kort stund i ett klassrum och barnen fikade medan personalen informerade om omorganisationen i klasserna. Ludvig kommer att ha kvar samma lärare vilket vi är väldigt glada för och sen kommer det att vara Ludvig och en kille till, dessa två pojkar ligger på ungefär samma nivå, de två har ungefär samma behov av olika saker och detta kommer att bli suveränt. Personalen kan jobba på ett helt annat sätt nu.
Efter informationen gick jag, Ludvig och hans klassföreståndare ner till deras klassrum och drack kaffe och satt och pratade om sommaren, om hur vi ska lägga upp hösten, hur de ska jobba med mat och toalettbesök, information om cortisonet osv. Ludvig satt snällt på sin stol i klassrummet och flinade lite. Tror han längtar efter vardagen och det gör jag oxå.

Vi hoppas på en lugn höst med inte allt för mycket sjukdomsförändringar.

2 kommentarer:

  1. Så skönt att Ludvig känner sig väl tillrätta i skolan!
    Marie i Gbg

    SvaraRadera
  2. Hoppas hösten blir bra för er alla! Ni kämpar så bra för båda era barn! Eva

    SvaraRadera