tisdag 14 augusti 2012

Pustar ut för denna gången

Idag körde vi till Lund för en träff med Ludvigs neurolog. Eftersom vi var lite tidiga passade vi på att gå inom avd 64 för att se om där var några kända ansikten sen vi "bodde" där. Träffade på ett par kändisar o de blev glada när de såg Ludvig o faktiskt så verkade även Ludvig glad när han hörde deras röster, han skrattade o busade.

Mötet med neurologen blev bättre än vi väntat. Förutom svalget så var det inga större förändringar vilket är positivt, när det gällde Ludvigs svalg så fick vi förklaringen att processen med att svälja är väldigt invecklad och styrs i många olika led av hjärnan så det kan vara det som gör det svårare för honom. Hade det varit en förlamning borde maten lägga sig i en ficka i svalget och sen komma upp igen efter ett tag och då är inte maten så fräsch. Det man kan göra för att utesluta en förlamning är en svalgröntgen där man lägger kontrastvätska i mat och som man sen röntgar när han sväljer maten, vad tror ni om det??? Med tanke på att han inte äter o dricker mer än hemma så är det ganska uteslutet för tillfället. Det vi ska ha koll på nu är att han inte tappar i vikt och verkar orkeslös men eftersom vi stoppar in lite saker i mellan måltiderna så håller han vikten än så länge.

Nora har haft en mysig eftermiddag med morfar, först åkte de och badade i badhus, sen körde de ner till stranden och övade på att cykla och sen följde hon med och veckohandlade med mormor&morfar för att hon skulle få vara på leklandet/barnpassningen. Tror hon liksom jag kommer att sova gott inatt. Har haft några nätter nu när sömnen har varit borta, tankarna har tagit över men nu kan vi pusta ut för denna gången. Nu hoppas vi det dröjer till nästa gång.

5 kommentarer:

  1. Va skönt och höra
    Kram Cathrine

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra vännen!
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Helt underbart, var så oroligt er tag! Nu pustar ni o vi andra ut en stund!:) varm kram

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra! Tänker på er.
    Kram

    SvaraRadera