söndag 2 februari 2014

Iskalla, svullna och missfärgade fötter

Nu ikväll så bytte vi kläder på Ludvig och när vi tog av hans strumpor så var hans fötter alldeles iskalla och så svullna o svampiga. Det har de varit förr och vi har tagit upp det med olika läkare men det som kändes väldigt obehagligt ikväll var att fötterna var missfärgade, lite blå/svart/lila och även naglarna såg konstiga ut. Vi kände o klämde på dem och det såg nästan ut som färgen gav med sig efter en liten stund. Vi kollade färgen på strumporna så det inte var de som färgat av sig men han hade turkosa strumpor så det var knappast dem.
Jag ringde avdelningen och pratade med en sköterska som i sin tur kontaktade läkaren på barnakuten. Det tog inte lång tid innan läkaren ringde upp oss och det känns tryggt. Två alternativ, antingen att åka in på akuten och vänta på en läkare och hur roligt är det en söndagskväll. Eller att avvakta tills imorgon och kontakta avdelningen så de får titta på honom och ta lite prover. Läkaren frågade om han hade feber men det har han inte men han har haft ett avvikande beteende under några dagar, mycket tvång och det brukar det bli när det är något på gång. Läkaren sa då att ja ni har ju sökt tidigare med svullna fötter o ben som då visade att han hade en infektion i kroppen. Ja just det blev mitt svar, det är ju inte så länge sen.

Vi avvaktar tills imorgon eftersom Ludvig är hemma från skolan då vi har ett annat läkarbesök inbokat klockan 10 så då passar vi på att ta detta också.

Jag har ett grupparbete i skolan imorgon och en tenta som ska in nästa måndag som jag inte har börjat på så det kommer inte så lämpligt just nu, att Ludvig behöver undersökas och kanske blir sjuk men sånt kan man ju inte rå på. Det är tur att dygnet har 24 timmar :-)

Önskar er alla en skön söndag och en riktigt bra vecka. Återkommer när vi vet mer!

2 kommentarer:

  1. Usch, hoppas att det är något tillfälligt eller åtminstone ofarligt. Låter lite läskigt! Det kan inte ha något att göra med kylan ute?

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Hoppas ni får ordning med fötterna hans och att det går bra för dig i skolan.

    SvaraRadera