fredag 7 februari 2014

Neurolog

Idag hade jag först examinerande seminarium och sen mötte jag upp Kristian och Ludvig på barnkliniken för ett besök hos ursprungsneurologen.
Jag hade tagit foto på Ludvigs fot i söndags som vi kunde visa och det tyckte han var bra. Ludvigs fötter är extremt kalla och blodcirkulationen är inte helt okej men det är ytligt. Det finns flöde så det är inget stopp där utan läkaren sa att det säkert har med Ludvigs hjärnskador att göra. Det har med det autonoma i kroppen och vi är ju medvetna om hur skadad Ludvigs hjärna är och att det innefattar det autonoma systemet eller vad det heter.
Ludvigs ben och fötter är rejält stela och oavsett hur mycket han klämde, töjde och vred på fötterna kunde han inte få ner de till en platt hållning, så som man har fötterna. Vi frågade om vad han tyckte om operation och det tyckte han att vi gör rätt i. Vi ökade även upp medicinen mot den neurologiska smärtan till en halv dos till och som vi hoppas ska göra att stelheten minskar något.
När det gäller missfärgningen så är det inget vi behöver oroa oss för, färgen går tillbaka. Jag frågade om det finns något annat att göra än att bara försöka hålla fötter o händer varma men det finns det inte och att försöka hålla dessa små fötter varma, ja då behöver vi flytta till ett varmare land :-).

Läkaren har gått halvt i pension men han lovade att fortsätta hålla ett öga på Ludvig och det gjorde oss så glada, han är trots allt den som vet mest om ALD och som har träffat Ludvig ända från början. Han frågade så hur vi klarade oss, hur vi mådde och om vi fixade det här med assistansen osv. Han vet vad ALD innebär och bara det hjälper oss en lång bit på vägen, förståelsen från någon som varit med många gånger tidigare.

Nu ska jag snart köra och hämta min bror på flygplatsen som varit iväg o jobbat i två veckor. Efter det tar jag helg. Har en tenta som jag måste skriva färdigt under helgen för att sen på måndag börja läsa lite litteratur inför nästa kurs som startar på tisdag. Det går i ett rasande tempo :-)

Önskar er alla en skön helg!

1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk läkare ni har, det gör en glad att höra :)
    Ni får värma små vetetofflor som han kan ha på sina kalla fötter.

    SvaraRadera