söndag 2 februari 2014

Bilanpassning

I måndags hade vi besök av en man från vägverket som skulle titta till vår bil och hela situationen med Ludvig. Vi behöver nämligen en större bil som ska kunna anpassas så Ludvig kan åka som den prins han är.
Mannen var helt med på vår tanke och insåg snabbt att vår bil vi har idag inte är lämplig för att anpassa efter de behov vi har så nu är processen igång. Han skulle nu invänta en offert från en bilanpassningsfirma som sen ska vidare till Försäkringskassan tillsammans med hans utlåtande.

I onsdags åkte vi ut till en bilanpassningsfirma för att höra lite och se på lite lösningar. Det vi behöver är ett vridbart säte så det är lättare att sätta in Ludvig i bilen, han börjar bli tung nu. Vi behöver utrymme för assistenter, rullstol och ev arbetsstol. När vi sen åker iväg på semester är det en hel del annat som måste med om vi ser till alla hans tvång. Ludvig behöver stöd som håller upp hans överkropp när han inte själv orkar vilket blir efter en stund i sittande ställning, stöd som kan hålla hans ben på plats när de far ut av spasticiteten och ja det var en del.
Vi fick tips på lite olika bilar/minibussar som skulle passa för dessa anpassningar.

I fredags hade jag självstudier så då passade vi på att åka runt på några bilfirmor för att kolla på dessa förslag och även få en någorlunda prisuppfattning. Det är inte billigt att behöva en stor bil.

Nu inväntar vi bara svar från Försäkringskassan om Ludvig blir beviljad detta och sen är det "bara" att hitta rätta bilen som sen ska anpassas om allt blir beviljat.

1 kommentar:

  1. Håller tummarna extra hårt att FK är villiga att hjälpa er.
    Ja att ha bil är inte direkt billigt och som i erat fall måste ha en större bil, ja då ränner pengarna iväg.

    SvaraRadera