söndag 10 februari 2013

Ny assistent

I fredags när Nora vaknade så ville hon ha en ledig dag och hon sa att hon kände sig konstig. Tur att vi höll henne hemma för allt efter att dagen gick så börja hon hosta mer o mer och på eftermiddagen var tempen bra mycket högre än den skulle. Väluppfostrad är hon, hon höll sig frisk tills vi kom ut från sjukan med Ludvig så hon hade oss hemma.

I fredags började Ludvigs nya assistent att jobba, detta kommer att bli så bra när vi väl vant oss. M som är assistent har samma grundsjukdom som Ludvig men klarade sig igenom transplantationen bättre, han är frisk idag förutom lite följdsjukdomar som diabetes och addisson.
När vi väl vågar släppa taget kommer detta att bli perfekt, en ung kille som inte är rädd för att ta i det lite obehagliga som det lätt blir med ett svårt sjukt barn, en kille som vet vad Ludvig verkligen har gått igenom, en kille som Ludvig har träffat som frisk, en kille som vet allt om det är med restriktioner vid magsjuka eftersom båda två är lika känsliga mot det, vi skulle aldrig släppa in honom om någon i familjen är magsjuk. Redan nu i helgen har han sondmatat Ludvig, tagit bort slangen, suttit med när Ludvig har ätit och Ludvig har accepterat honom på ett sätt som vi inte trodde att han skulle göra, det kan fortfarande bli bättre men det har gått så mycket bättre än vi trott. De två har något gemensamt som inte någon av oss andra kan förstå, vi kan aldrig förstå känslan av allt de har genomgått.

Detta kommer att bli så bra när vi bara släppa lite av kontrollen eller rättare sagt, jag ska våga släppa kontrollen.
Imorgon måste jag få tag i Noras öronläkare och få en tid dit, morfar är fortfarande sjuk i influensa, han går in på tredje veckan nu och så har vi lite sjukhusbesök med Ludvig så M följer med som assistent till Hab med en av oss och den andre av oss får gå till doktorn med Nora.
Vi kommer att bli ett litet lagom assistansteam till Ludvig och jag tror det kommer att bli så bra för Ludvig.

Önskar er alla en riktigt bra vecka!

2 kommentarer:

  1. Låter toppen!
    Kan gissa vem det är :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så svårt att gissa eller hur :-)
      Det är och kommer att bli jättebra.
      Kram

      Radera