måndag 26 mars 2012

Mycket på gång

Det händer mycket här för tillfället, det är mycket vi väntar på och ändå tycker jag kalendern är full. Det gäller bara att ta en dag i taget och en sak i taget. Det är inte lönt att stressa upp sig inför allt som ska ske, det går inte fortare ändå :-)

Vi fortsätter med rulleträningen på Hab, nu ska vi börja köra lite utomhus på eftermiddagar istället så det inte stör Ludvigs skola. Vi väntar på en tid för beställning av den nya rullstolen.
Idag har jag pratat med Ludvigs läkare angående vitaminerna så nu är det ordnat, vi får det i tablettform istället men han hade misstänkt att det inte skulle funka :-), tur vi har en läkare som har full koll på oss. Han tänkte bara testa för att se om det kanske kunde underlätta med droppar o tuggisar eftersom Ludvig ibland tvångar när det gäller att ta tabletterna (peppar, peppar så är det ett bra tag sen)

På onsdag är det tid att åka till ortopedtekniska igen för att prova skorna som vi har beställt till Ludvig, när de är utrprovade så ska de iväg för att förstärkas på tårna. Så Ludvig får gå med vinterkängorna några veckor till. Provade förra årets skor men insåg att de var för små, tydligen två eller tre nummer för små jämfört med dessa nya vi har beställt nu :-)

Den trettonde april ska vi träffa resursteamet på skolan för att få domen, om Ludvig blir antagen till särskolan eller inte. Den siste april ska vi träffa skolläkaren, varför vet jag inte riktigt, det var Kristian som tog samtalet. Tydligen vill läkaren träffa barnet tillsammans med föräldrarna, men det känns kanske lite onödigt för det är ju inte så att vi kommer att vända oss mycket dit, vi har våra läkare som vi vänder oss till.

Väntar på kallelsen för operation på Ludvigs fot, det är sagt att det ska bli gjort under våren så...det känns i luften som om det är vår :-), om inte annat så märks det på allergierna.

Själv väntar jag på svar från en röntgen jag gjorde på min rygg för två veckor sedan. Ringde vårdcentralen i förra veckan för att höra om hur man får svaren. Sköterskan svarar då att det kan ta upp till tre veckor och då kommer det via brev, är det så att det inte visar något får man inte alltid något svar. Hon sa att hon kunde kolla om det hade kommit något svar och det hade det. Hon kunde då inte lämna ut något svar för den enda gången de fick göra det var om det inte visade något. Hmm, hon sa, bli inte orolig för att jag säger så men det är läkaren som måste tolka svaren så...nu väntar jag fortfarande på svaren. Hade varit skönt att få veta ju, då kan jag vända mig till sjukgymnast som sen kanske kan hjälpa mig att komma till rätta med ryggen.

Har säkert glömt något men...minnet är kort men intensivt och det är tur att allt skrivs upp i almenackan :-)
Så som sagt, det händer ganska här framöver men vi njuter för varje dag solen tittar fram och vi kan mysa utomhus.
Nu hoppas vi på friska barn en vecka så de kan vara på dagis o skola för sen nästa vecka är det påsklov och då ska vi alla vara hemma igen.

Ha en skön vecka!

1 kommentar:

  1. Det verkar som att det är mycket på G nu för er. Hoppas att allting flyter på så bra det kan gå. Att Ludvigs operation underlättar hans gående. Att din röntgen inte visar ngt allvarligt, och att ni får en så skön och lugn vår som möjligt.

    Kram!

    SvaraRadera