söndag 17 juli 2011

Allt förberett

Nu är vi snart klara med alla förberedelser inför semestern. Vi har varit och investerat i en takbox, monterad o klar sitter den så fint på bilen nu. Regnkläder och gummistövlar är inköpta till hela familjen. Resväskor är framtagna och ligger på vädring, husvakterna är redo. Vi har pratat om semester med Ludvig varje dag, han har fått känna på resväskorna och vid varje tillfälle som vi tror att han lyssnar har vi sagt något om vart vi ska. Vissa gånger kommer det ett leende men idag kom det värsta, han fick känna på resväskan och vi sa att nu ska vi snart åka på semester och då vrålar han bara fram ett neeej.

Vi har haft det ganska drygt de senaste dagarna, samtidigt som han har varit ganska tillfreds med att bara vara hemma så har han protesterat vilt vid varje måltid, han vill inte ta sin medicin, han vill inte dricka, det vill säga han motsätter sig allt. Hans tvång med att inte vilja svälja blir värre o värre, varje gång han ska sätta sig och äta då börjar det såklart klia, när han ska gå i trappan kliar det och glasögonen måste rättas till så...som sagt det är en dryg period igen.

Att förbereda för en semester med ett barn med speciella behov kräver lite extra av oss som föräldrar, det gäller att tänka på allt. Det mesta måste ju se likadant ut så det gäller att vi inte glömmer packa ner allt det som gör att Ludvig känner sig trygg. Han får med sig sina muggar, han får sin egen stol med sig, toalettpallen, sina gafflar osv.

Våra förhoppningar om semestern är väl ganska stora men jag kan ärligt säga att lite ont i magen har jag allt för hur det ska gå. Vi går in med den positiva sidan men måste ändå vara beredda på att det kan bli katastrof.

Skriver inte ut när vi åker för vi vill ju inte locka tjuvarna :-)

Ha en skön vecka!

2 kommentarer:

  1. Jag önskar er en lycklig och fungerande semesterresa. Håller tummarna för att allt blir bra.
    kram
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir en bra semester för er alla :) Håller tummarna!
    Kramar

    SvaraRadera