onsdag 6 juli 2011

Besök av sjukgymnast och arbetsterapeut

Idag kom arbetsterapeut och sjukgymnast hem på besök. De skulle göra ett första besök för att kunna hjälpa till och planera bostadsplanering. De kom så lägligt medan han satt och åt mellanmål så då passade de på att kolla hur han sitter på stolen. Han kasar och faller åt vänster när han sitter på sin stol och sen hänger benen och dinglar och då tappar han lätt koncentrationen och balansen. Så till hösten (låter så långt dit men det är efter semestrarna) ska vi prova ut en stol till honom med fotstöd och ett ev stöd för kroppen så att han kan sitta helt upprätt.

De kollade grinden och resten av trappan på ovanvåningen och de tog mått som sen ska lämnas vidare till stadsbyggnadskontoret. Gick igenom huset om hur vi ska kunna underlätta för Ludvig och vi tog in hans rollator så att han fick gå med den här inne och sjukgymnasten var grymt imponerad över vilka framsteg han har gjort med den trots att vi inte har tränat med honom. Det som hindrar honom väldigt mycket det är hans syn, han behöver större plats att röra sig på och att kunna styra om rollatorn. Tyvärr så är här inte så mycket plats men han var grym idag. Han behöver hjälp att vända när han kommer till dörrarna och till borden men på raksträckorna var han jätteduktig och han sträckte på sig och lyckades även dra rollatorn mot sig så...stora framsteg.
Kanske måste vi göra lite andra små anpassningar för att försöka göra Ludvig så självgående som det går, att han får en chans att röra sig själv utan att vi springer bakom honom hela tiden, att han kanske kan få fem minuter själv.
Ni skulle ha sett hans glädje över att klara av att gå själv med rollatorn, det var många turer här på bottenvåningen, fram och tillbaka, fram och tillbaka mellan uterum och ytterdörr.

Nu ska vi försöka ta ut honom med den oxå, det enda som är svårt är att han inte går rakt fram utan vinglar så det gäller att vara med och styra den men vi måste ju försöka.

1 kommentar:

  1. Hej Madde!

    Såg dig i tisdags när du förmodligen skulle hämta Nora från dagis. Vinkade men du tänkte nog på nåt annat för du såg mig inte! Vill i alla fall önska er en skön helg! Hos oss blir det en massa kalas i helgen. Dels ska Winston på 2 kalas och sen fyller min dotter år på söndag och jag ska hålla 2 kalas här hemma den dagen! Hoppas på bra väder så vi kan vara i trädgården!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera