onsdag 6 juli 2011

Det är nått som vi inte kan ta på, vad är det vi missar???

Ludvig har ett väldigt konstigt beteende nu, han velar när det gäller frukosten, han spottar ut mat, han vill inte ta sina tabletter, han är rastlös, han vill inte göra någonting, han säger ont, han har svårt att svälja men framförallt så har han ännu svårare att göra sig förstådd om vad det är som stör.

Det kommer klara ord som vi helt klart hör men så fort vi inte förstår honom så muttrar han eller gnäller. Vi bråkar nästan varje morgon för att han inte tar sina tabletter och om han skulle ta dem utan att han tänker på det så kommer han inte igång med sin frukost.
Idag träffade vi specialpedagogen på Hab för sista gången innan hennes semester idag, psykologen var oxå med för hon ska göra en psykologutvärdering till hösten som behövs inför särskolan. Det gick hyffsat där, han fastnade i sin värld lite i mellan men helt okej var det. Han var grymt aktiv i bollhavet och simmade och busade mer än vad han brukar men tyvärr var han även där väldigt rastlös så det blev en kort stund bara.

Igår klagade Ludvig ganska mycket och sa ont, ont och tog på sin mage så jag ringde barnkliniken och frågade om de hade möjlighet att kolla honom. Vi fick en tid tills idag så vi gick dit efter Hab träffen och en läkare klämde på hans mage och sa att vi skulle öka upp hans laxermedel (han får en påse varje dag så nu ska han få två för att minska förstoppning) och sen tog de ett halsprov för att utesluta något där. Ingenting visade det så fortfarande står vi frågande varför han har så svårt att svälja.

Vi undrar så vad det är vi missar, vad är det som gör att han är så missnöjd och inte vill göra något? Visst har han glada perioder under dagen och främst är de när han ska sova.
Kan det vara saknaden av att inte vara på skolan, kan det vara ångest över allt som han har varit med om och att det är på väg ikapp honom (han pratar ganska mycket om gamla saker), sorgen över allt han har förlorat (syn, balans, tal)???
Jag vill så gärna förstå honom, jag vill så gärna kunna hjälpa honom och framförallt så önskar jag mig mer tålamod just nu men det tryter. Att ständigt gå i malande, gnällande och missnöje då tryter det mesta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar