lördag 15 mars 2014

Korv och stekt ägg...och kanelbulle

Vi är inne i en lite sämre period igen men det har ni nog förstått. Det märks på kosten, på tvången och på hela Ludvig. Just nu vill Ludvig bara äta stekt korv och ägg vid varje måltid. Vi erbjuder det vi äter men han föser bort sin tallrik när han luktar att det är något annat så det är bara att gå ut och steka ett ägg och en korv.

Vi gav honom en bulle när vi fikade och nu tror han att han ska ha det vid varje måltid och det är svårt att bryta. Vi vågar knappt erbjuda något annat än precis det han ska ha eftersom vi fått order om att sänka hans kaloriintag. Men jag vill ju kunna erbjuda honom sådant som är gott, vad vore livet utan allt det goda?

Han tar inget speciellt till frukost mer än sina tabletter, två klunkar oboy och sitt bubbelvatten. Han tar en tugga på sin smörgås som han sen spottar ut. Han avslutar frukosten med en romersk båge. Sen idag fick han en halv korv och då köper jag korvar med hög kötthalt för att det ska bli så nyttigt som möjligt och så ett stekt ägg. Sen blir det hans halva GB sandwich, några chokladlinser, ett knäckebröd med Bregott, en ruta mörk choklad, en ruta mjölkchoklad och en romersk båge. Vi åt tidigare kvällsmat och det blir densamma som hans lunch. Här saknar vi ett mellanmål men vissa dagar gör vi så här för att minska på sötsakerna så får han sondmat ikväll istället. Annars skulle hans mellis se likadant ut som lunch och kvällsmat, det går inte att bryta.

Vi får väl se hur länge det går med ägg och korv och sen är det alltid spännande att se vad nästa sak blir :-)

1 kommentar:

  1. hur går det med lunchen i skolan när han vill ha sån specifik mat (eller över huvud taget)? får han "bara" sondmat eller erbjuder man det som finns? en annan sak jag har tänkt på är med hans sötsaker, han får väl inget efter lunchen i skolan? kommer han i så fall vidare efter maten eller sitter han och väntar på det han "ska ha"?

    SvaraRadera