tisdag 18 mars 2014

Mat

Fick en fråga om mat i skolan och tänkte först svara i kommentarfältet men det är ju så kul med frågor så jag tänkte att jag svarar här så får jag ju till ett inlägg samtidigt :-).

När det gäller Ludvig och hans mat så äter han bara här hemma, då menar jag mat genom munnen. Åker vi bort som tex semester då tar det ett litet tag innan han kommer in i att han ska äta där men då är det tur att vi har knappen och kan ge sondmat.
När det gäller skolan så vet jag att tidigare och jag hoppas att det fortfarande är så, att han blir erbjuden den mat som serveras i skolan. Han får lukta och ev känna på maten men han tar inget. Eftersom han då inte äter där mer än får sondmat så väntar han heller inte på sina skålar med resten av sakerna så som han gör här hemma. Där går han vidare direkt efter deras lunch och så är det här hemma också de gånger vi ger sondmat för då får han den samtidigt som han leker på golvet och då tänker han inte på det.
Vi erbjuder alltid Ludvig den mat vi äter och då visar han klart o tydligt om han vill ha det eller inte. Om det inte passar skjuter han bort tallriken och då har vi lärt oss att det är något annat han vill ha. Först så trodde vi att han inte ville ha någon mat och gav honom glassen direkt men då la han ner den på bordet och visade att det inte var den han ville ha. Sen är det bara att prova sig fram tills man hittar det han är sugen på :-), tur att det finns alternativ i frysen och det är detta som kallas önskekost :-).

Hoppas du fick svar på frågan och tack för den. Jag vill gärna ha frågor, det gör det lättare för mig att komma på inlägg.

Önskar er en skön kväll! Själv har jag tentaångest, nya tentan släpptes igår och en av frågorna är på en engelsk filosofisk text, vilket inte är min starka sida så...

2 kommentarer:

  1. Du är inte ensam om denna tentaångest. Vi får ta hjälp av varandra så hoppas jag att både du och jag klarar oss. Om inget annat är det värsta som kan hända en omtenta. Större bekymmer än så finns faktiskt. Ha en bra dag! Kram Elina

    SvaraRadera
  2. Vad gäller ditt bekymmer med tentan, tveka inte att höra av dig om du vill ha hjälp. Jag är åtminstone bra på engelska :-)

    Kramar från Karin

    SvaraRadera